Cena zlata dostigla novi istorijski maksimum! Saznajte kako možete da trgujete cenom zlata iz svoje kuće

Cena zlata dostigla novi istorijski maksimum! Saznajte kako možete da trgujete cenom zlata iz svoje kuće

Cena zlata je krajem jula dostigla najvišu cenu ikada jer investitori ulažu novac u plemeniti metal zbog strahova od uticaja pandemije COVID-19 na svetsku ekonomiju i pogoršavanja odnosa između Sjedinjenih Država i Kine, dve najveće ekonomske sile.

Zlato sija punim sjajem i sa cenom od 1985 dolara za finu uncu, oborilo je prethodnu najvišu cenu od 1920 dolara postignutu u septembru 2011. godine. Cena zlata je ove godine za sada porasla gotovo 30%.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremila je besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

foto: etfwatch.com.au

Zlato se odavno smatra sigurnim finansijskim utočištem, robom u koju investitori preusmeravaju kapital u periodima neizvesnosti i krize, kako bi se zaštitili od pada vrednosti akcija i devalvacije novca. Podršku plemenitom metalu pružile su i nove tenzije između SAD i Kine na diplomatskom i polju visoke tehnologije, iako su dve strane početkom ove godine postigle prvi trgovinski sporazum.

Nagli skok novih slučajeva infekcija virusom korona u junu i julu u SAD probudio je strahove da će recesija američke ekonomije trajati duže nego što je bilo očekivano. Rast broja zaraženih u Brazilu, Indiji, Rusiji, Australiiji i nekim državama Evrope, dodatno podstiču zabrinutost. 

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Foto: 67gu.com

Američki dolar je snažno oslabio spustivši se na najniži nivo u poslednje dve godine u odnosu na glavne svetske valute. Veliki monetarni i fiskalni podsticaji, zajedno sa malo evropskog jedinstva, nakon finansijskog dogovora lidera EU na sastanku Evropskog saveta, (iz)vršilo je pritisak na američku valutu. Cena zlata se izražava u dolarima, pa slabljenje ove valute dodatno podstiče potražnju za plemenitim metalom.

Cena zlata obično se kreće u suprotnom smeru u odnosu na kamatne stope i američki dolar, što bi u kombinaciji sa ograničenim rastom snabdevanja iz rudnika plemenitih metala zbog pandemije virusa korona, uskoro moglo pogurati cenu zlata iznad barijere od 2000 dolara. 

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Izvori: Wall Street Journal, Bloomberg i Reuters

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Previous Svetske kompanije trenutno objavljuju rezultate svog poslovanja. Evo na šta treba obratiti pažnju

You might also like

Beogradska berza: Visok promet, u fokusu akcije Galenike

Na Beogradskoj berzi je juče ostvaren visok promet, čemu je u najvećoj meri doprinelo trgovanje državnim obveznicama, dok je na tržištu akcija u fokusu investitora bila Glenika Fitofarmacija.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Indeksi nastavljaju uspon, dolar pada

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija porasle, što se zahvaljuje usponu indeksa na Wall Streetu i dobrim ekonomskim pokazateljima, dok je vrednost dolara skliznula s najviših nivoa u 14

Politika 0 Comments

Hrvatska osnovala komisiju za praćenje pristupnih pregovora Srbije sa EU

Vlada Hrvatske osnovala je u utorak Komisiju za praćenje primene prelaznih merila u poglavljima 23 i 24 iz pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom, saopšteno je iz Banskih dvora.