Veritas najavio novu platformu

Veritas najavio novu platformu

Veritas Technologies, lider po tržišnom udelu u domenu zaštite kompanijskih podataka, najavio je platformu pod imenom Enterprise Data Services, koja donosi objedinjen skup tehnologija dizajniranih da apstrahuje složenost IT-a u velikim kompanijama. Platforma, koju pokreće Veritas NetBackup 8,2, omogućava klijentima da dobiju ono najvažnije: jednostavnost, visokodostupne aplikacije, visoko zaštićene i bekapovane podatke, kao i mogućnost uvida koji podstiču veću operativnu efikasnost i usaglašenost sa regulativom.

Ovim povodom oglasio se i Greg Hughes, CEO kompanije Veritas pri čemu je istakao da njihova najnovija platforma za usluge kompanijskih podataka uz pomoć NetBackup 8,2 softverom, omogućava preduzećima da steknu kontrolu nad svojim podacima, kako bi im pomogla da na što lakši način upravljaju svojim rastom, da smanje efekte rensomvera (ucenjivačkog malvera) i da dokažu usaglašenost sa regulativom koja određuje upravljanje podacima, kako onim smeštenim u prostorijama kompanije, tako i onim smeštenim u oblaku.

Evolucija upravljanja bekapom

Bez obzira na činjenicu da mnoga preduzeća veruju da je potrebno da bekapuju svoje podatke, u praksi to nije tako.

Prema studiji koju je za Veritas sproveo Vanson Born, više od polovine podataka čine tzv. “tamni podaci” i oni nisu kontrolisani. Najčešći razlog za takvo stanje jeste činjenica da preduzeća uglavnom nisu ni svesna da ti podaci postoje u organizaciji niti gde se oni nalaze. Upravo na tom polju leži svrsishodnost NetBackup 8.2 koji pomaže preduzećima da to reše tako što podržava više od 500 izvora podataka i više od 150 skladišnih tipova, uključujući i usluge skladištenja u oblaku. Još jedna karakteristika koja izdvaja ovaj softver jeste činjenica da može da se instalira na uređaje bilo koje veličine, što ga čini najobuhvatnijim, kao i najproširivijim sistemom za upravljanje podacima na tržištu danas.

Šta je novo u NetBackupu verzije 8.2?

 • Potpuno bezagentna arhitektura za Vmware
 • Podrška za RedHat virtuelizaciju i OpenStack
 • Prvo Docker sertifikovano rešenje za izradu rezervnih kopija i spasavanje podataka za kontejnere
 • 2x brže pravljenje rezervnih kopija podataka u oblaku
 • Podrška za Amazon Web usluge (AWS) verzija Snowball Edge, AWS kontrole pristupa, Veritas Cloud Catalyst poboljšanja za zaštitu podataka u AWS-u; cloud skladištenje na nivoima kao što su Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) Galcier i Amazon S3 Glacier Deep Archive
 • Automatizacija oporavka od katastrofe sa oblaka i na oblak
 • Zaštita podataka namenjena informatičkom oblaku sa aplikativnom konzistencijom za Oracle, Microsoft SQL i MongoDB
 • API-first“ pristup koji omogućava automatizaciju i integraciju zaštite podataka
 • Bekapovanje, orkestracija, katalogizacija i replikacija pomoću nativnih tehnologija snimaka (snapshot)
 • Samosluživanje pomoću ServiceNow i VMware vRealize priključnih dodataka (plaginova)

„Telefónica je dugogodišnji korisnik NetBackup-a. Mi ga koristimo da bismo zaštitili podatke širom svoje organizacije, i ispunili zahteve usaglašavanja sa propisima“, rekao je Ajit Sharma, IT direktor za optimizaciju poslovanja u kompaniji Telefónica UK. „Uzbuđeni smo zbog načina na koji nova Veritasova Enterprise Data Services izgrađuje na mogućnostima NetBackup-a, dajući nam mogućnost da standardizujemo i pojednostavimo način na koji upravljamo svojim podacima.“

Slojevi DOSTUPNOSTI: automatizacija, orkestracija i performance

Prava tehnologija za 24/7 poslovanje bi trebalo da obezbede potpuno apstrahovanje infrastrukture. Trebalo bi da podržava bilo koji operativni sistem, aplikaciju, hipervizor, oblak i skladište podataka; da omogućava automatizaciju i orkestraciju povraćaja podataka i testiranja; i da daje preduzećima mogućnost praćenja dostupnosti aplikacija i špiceva opterećenja. To je ono što Veritas InfoScaleTMobezbeđuje i razlog što mu preduzeća poklanjaju poverenje.

Šta je novo u InfoScale-u?

 • Mogućnost klasterisanja AWS Availability Zones za migrirane aplikacije koje su kritične za poslovanje
 • Podrška za platforme Chef i Ansible
 • IPv6 podrška
 • Nova rešenja za Nutanix, Dell EMC ScaleIO i NVM Express
 • Bezbednosna poboljšanja
 • Generisanje SPOZNAJA: postizanje regulatorne spremnosti

Nedavna studija o vrednosti podataka zaključila je da 83 odsto ispitanika smatra da su silosi podataka negativno uticali na sposobnost njihove organizacije da dokaže regulatornu usaglašenost. Da bi se rešio ovaj problem, Veritas uvodi novi objedinjeni alat za obezbeđivanje obaveštajnih spoznaja o skladištenim informacijama – Veritas Information Studio — koji omogućava jasnu vidljivost, ciljane analize i donošenje informisanih odluka u vezi s podacima.

Nedavna studija o vrednosti podataka zaključila je da 83 odsto ispitanika smatra da su silosi podataka negativno uticali na sposobnost njihove organizacije da dokaže regulatornu usaglašenost. Da bi se rešio ovaj problem, Veritas uvodi novi objedinjeni alat za obezbeđivanje obaveštajnih spoznaja o skladištenim informacijama – Veritas Information Studio — koji omogućava jasnu vidljivost, ciljane analize i donošenje informisanih odluka u vezi s podacima.

Šta je novo u Information Studio-u?

 • Povezivači za više od 20 cloud i lokalnih depoa podataka uključujući NetBackup
 • Vizuelno prikazivanje metapodataka za identifikovanje onoga što postoji, gde postoji i ko ima pristup
 • Klasifikacija podataka za otkrivanje podataka o ličnosti (PII)
 • Brisanje zarad povraćaja skladišnih resursa, nižih troškova i smanjivanja rizika

Information Studio je najnoviji dodatak Veritasovom Insights portfoliju, koji takođe podržava APTARE, vodeće rešenje za IT analitiku za upravljanje podacima za sisteme skladištenja i upravljanja rezervnim kopijama podataka u hibridnim okruženjima u oblaku.

„Eksponencijalni rast podataka, istaknute pretnje za podatke kao što je rensomver, i veoma dinamičan i uvek promenljiv regulatorni ambijent, nisu novi izazovi za poslovanje, ali složenost snižava mogućnost IT-a da rešava te izazove i bolje pruži podršku razvoju poslovanja”, kaže Fil Gudvin, direktor istraživanja u kompaniji IDC. „Apstrahovanje ove složenosti, uz poboljšavanje dostupnosti aplikacija, jeste ono što je potrebno organizacijama i ono što Veritas rešava.“

Previous Nemačko-srpska privredna komora nudi pomoć domaćim startup kompanijama
Next Niš se pridružio globalnoj co-working zajednici – Za preduzetnike dva zajednička prostora za rad

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Skupština Srbije usvojila zakone o davanju garancija za zajmove EPS-u i EMS-u

Skupština Srbije u utorak je usvojila Zakon o davanju garancija Srbije u korist Nemačke razvojne banke (KfW) po zaduženju Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i zakon kojim se daju garancije za

Kompanije 0 Comments

Konsolidovani finansijski izveštaji Agrokora do kraja sledeće nedelje

Iz Agrokora su juče izvestili da ni koncern ni PricewaterhouseCoopers (PwC) još nisu završili složeni zadatak pripreme i revizije konsolidovanih finansijskih izvještaja grupe te očekuju da će oni biti objavljeni

Prehrambena industrija 0 Comments

Povučena hrana za bebe Novalac CC, serija 45405

Preduzeće Medis Pharma d.o.o, kao distributer proizvoda Novalac Medis, saopštilo je juče da je preventivno povukao sa srpskog tržišta mlečnu hranu za odojčad Novalac CC, serija 45405.