Srednji kurs danas 118,0317 dinara za evro

Srednji kurs danas 118,0317 dinara za evro

Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 118,0317 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 2,2 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao juče za 0,4 odsto na 101,0286 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 1,6 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 1,9 posto. NBS je od početka ove godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 1,55 milijardi evra i prodala 180 miliona, kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor:GdeInvestirati/Tanjug
Previous MMF predlaže: Transformisati EPS u akcionarsko društvo
Next Wall Street: S&P 500 pao, Dow Jones porastao

You might also like

Berza

Snažan rast akcija, evro najjači prema dolaru u poslednjih 5 meseci, nafta skuplja, zlato jeftinije

Cene akcija na evropskim berzama snažno su porasle nakon što je Janet Yellen poručila da Federalne rezerve neće tako skoro menjati postojeću monetarnu politiku.

Berza

Steen Jakobsen: Šta gadna trka znači za tržišta

Ovo je najružnija izborna kampanja ikad. Ne toliko zbog toga kako izgledaju ova dva kandidata koliko zbog toga šta oni predstavljaju.

Berza

Produktna berza: Stagnacija cena soje i kukuruza

Stagnacija cena kukuruza i soje, pad cene pšenice, slaba potražnja praćena smanjenim obimom trgovanja beleži ovu nedelju na novosadskoj Produktnoj berzi.