Dinar miruje, srednji kurs 118,0507

Dinar miruje, srednji kurs 118,0507

Dinar će danas biti prema evru na približno istom nivou kao juče i zvanični srednji kurs iznosiće 118,0507 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je treći dan uzastopno kupila 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je ukupno kupila jednu milijardu i 505 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 180 miliona evra.

Dinar će prema evru biti za 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 2,2 odsto. Od početka godine dinar je ojačao za 0,4 procenta.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao danas za 0,4 odsto na 101,7678 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 3,0 procenta, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,6 posto.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Građani neće ići na crnu listu zbog duga od 2 dinara
Next Država prodaje Hidrotehniku

You might also like

Svetske berze

Azijske berze: Dolar bez promene, ulagači na oprezu

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno, nakon jučerašnjeg pada cena akcija na Wall Streetu i evropskim tržištima, dok je kurs dolara stabilan.

Berza

Evropske berze jačaju treći dan zaredom

Na europskim berzama u sredu ujutro cene akcija su porasle, treći dan zaredom, a najviše u rudarskom sektoru zbog rasta cena metala.

Svetske berze

Azijske berze: Oprezna trgovina na tržištima

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno jer nema vesti koje bi značajnije uticale na tržišta, dok je promet mršav jer se u SAD-u zbog praznika ne radi.