Srednji kurs danas 118,12 dinara za evro

Srednji kurs danas 118,12 dinara za evro

Narodna banka Srbije kupila je juče 25 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu i zvanični srednji kurs dinara danas iznosi 118,1298 dinara, objavila je NBS.

Od početka godine, NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu ukupno jednu milijardu i 120 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 180 miliona kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Dinar je danas prema evru na istom nivou kao i pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 3,5 procenata. Od početka godine dinar je ojačao za 0,3 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio  za 0,1 odsto na 101,1818 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 2,6 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 7,2 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 2,0 posto.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous FED zavrće slavinu: Dedolarizacija koja će doneti buru na globalna tržišta
Next Wall Street: Dow Jones i S&P gotovo nepromenjeni

You might also like

Svetske berze

Azijske berze: Indeksi pali drugi uzastopni dan

Na azijskim berzama su u utorak cene akcija pale, drugi dan zaredom, što je najviše posledica slabosti cena nafte, dok je kurs dolara blago oslabio uoči izveštaja predsednika američke centralne banke Jeromea

Berza

Beogradska berza: Tehnogas predvodio dobitnike, Energoprojekt i dalje u fokusu

Ukupan promet na Beogradskoj berzi u sredu je, zahvaljujući državnim obveznicama, bio solidnih 214,7 miliona RSD (1,7 miliona EUR), dok je Belex15 oslabio 0,2% na 745,9 poena.

Berza

Jedinstvo obnavlja fabriku vode u Užicu

Poslove dogradnje i rekonstrukcije fabrike vode u Užicu uradiće firma Jedinstvo iz ovog grada, odlučilo je Ministarstvo građevine nakon završetka tendera, a sve će biti ozvaničeno kad istekne žalbeni rok