Srednji kurs 118,22 dinara za evro

Srednji kurs 118,22 dinara za evro

Zvanični srednji kurs dinara iznosiće danas 118,22 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,0 procenta. Od početka godine dinar je ojačao za 0,2 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao juče za 0,6 procenata na 100,9825 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 4,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 8,9 procenata, a u odnosu na početak godine je oslabio za 1,8 posto.

NBS je od početka godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 920 miliona evra i prodala 180 miliona, kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zorana Mihajlović: Dubai Port World želi da gradi novu luku u Srbiji
Next Wall Street: Indeksi porasli nakon objave zapisnika Fed-a

You might also like

Berza

Evropske berze četvrti dan zaredom u padu

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija blago su pale, četvrti dan zaredom, uglavnom zbog slabijih nego što se očekivalo poslovnih rezultata kompanija.

Kompanije

“China Tower” debitovala na berzi i odmah zaradila 6,9 milijardi dolara

“China Tower” korporacija prikupila je na svom debiju na berzi u Hong Kongu 6,9 milijardi američkih dolara od investitora.

Svetske berze

Evropske berze u padu sedmi dan zaredom

Na evropskim berzama u sredu ujutro cene akcija pale su sedmi dan zaredom, što je najviše posledica pritiska na cene nafte i drugih sirovina.