Dinar miruje, srednji kurs 118,0298

Dinar miruje, srednji kurs 118,0298

Dinar je danas nastavio mirovanje i ima približno istu vrednost prema evru kao juče, a zvanični srednji kurs iznosi 118,0298 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je jači prema evru za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,9 procenata. Od početka godine, dinar je porastao prema evru za 0,4 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaruje oslabio juče za 0,1 procenat na 95,1010 dinara za jedan dolar.Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,7 posto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou je jači za 23,2 procenta, a od početka 2018. je ojačao za 4,2 posto.

NBS je kupila juče na međubankarskom deviznom tržištu 75 miliona evra kako bi sprečila veće dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno 450 miliona evra i prodala 180 miliona evra.

Najviša vrednost dinara prema novčanoj jedinici evrozone bila je 2. marta, kada je kurs iznosio 118,0084 dinara za evro, a najniža je zabeležena 5. januara kada je jedan evro koštao 119,0027 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Međunarodni sajam građevinarstva od 18. do 21. aprila u Beogradu
Next Wall Street blago pao, čeka se odluka o carinama

You might also like

Berza

Azijske berze pod pritiskom pada cena energetskog sektora

Na azijskim berzama u četvrtak su najvažniji indeksi bili pod pritiskom pada cena akcija energetskih kompanija usled korekcije cena sirove nafte, a ni najnoviji pokazatelj o industrijskoj aktivnosti u Kini

Svetske berze

Nedeljni pregled: Vrednost evra neznatno promenjena prema dolaru , oštar pad u odnosu na britansku funtu

Vrednost evra prema američkoj valuti na kraju protekle nedelje nije se značajnije promenila u odnosu na prethodni petak.

Berza

Wall Street blago porastao nakon dva dana pada

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija blago porasle, nakon dva dana oštrog pada, a trgovalo se oprezno jer je američki Fed poručio da očekuje jačanje inflacije, što znači da