Propao Toys R Us, ugroženo 3.200 radnih mesta

Propao Toys R Us, ugroženo 3.200 radnih mesta

Britanski ogranak američke prodavnice igračaka “Toys R Us” ušao je u stečaj, zbog čega je u opasnosti 3.200 radnih mesta. 

Računovodstvena kompanija “Moorfields” je imenovana za prinudnog upravnika kako bi nadzirala gašenje aktivnosti prezaduženog lanca igračaka koji u Ujedinjenom Kraljevstvu ima 105 prodavnica, prenosi agencija AP.

“Preduzećemo sve napore kako bismo našli kupca za deo ili celokupno poslovanje kompanije”, poručuju iz te računovodstvene kompanije, i dodaju da će sve prodavnice ostati otvorene do novog obaveštenja.

Kompanija “Toys R Us” je proteklih godina imala brojne probleme, gubeći utrku sa online trgovcima.

Vlasnik tog lanca u SAD je u septembru podneo zahtev za zaštitu od bankrota, a prošlog meseca je najavio da će zatvoriti do 182 prodavnice u Americi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Dinar bez oscilacija, srednji kurs 118,0237
Next Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu investitora

You might also like

Kompanije

Siniša Mali: Beograd kupuje 30 novih autobusa

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će grad Beograd nabaviti 30 novih autobusa za javni gradski prevoz od kompanije Ikarbus, prenosi Beoinfo.

Kompanije

Huawei sa pozicije najprofitabilnijeg Android brenda pretekao Samsung

U poslednih godinu dana, Huawei je ostvario priličan rast u poslovanju sa telefonima, što je rezultiralo smenom kompanije Samsung sa pozicije najprofitabilnijeg Android brenda, govore novi izveštaj.

Kompanije

Tender za Galeniku produžen do 27. maja

Ministarstvo privrede Srbije produžilo je rok za podnošenje prijava za učešče na tenderu za kupovinu 25 odsto kapitala farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda.