Razvod posle 15 godina: eBay oterao PayPal

Razvod posle 15 godina: eBay oterao PayPal

Razvod posle 15 godina braka eBaya i PayPala je glavna vest u svetskim medijima.

Ebay, jedan od najvećih svetskih online platformi odlučio je da istisne PayPal kao svog glavnog partnera za obradu plaćanja. Taj posao će izgleda prepustiti jednom rivalu.

Dve američke kompanije imaju komplikovanu istoriju, a vest o razilaženju dovela je do toga da akcije PayPala posrnu više od 12 odsto.

Dakle, eBay je odlučio da preuzme većinu plaćanja na svojoj platformi. U saradnji sa holandskom kompanijom Adyen, eBay će početi polako da u narednim mesecima i godinama preuzima posredničke usluge u naplati proizvoda i usluga na svojoj internet trgovini.

Tako, kao primarni servis za plaćanje eBay će da nudi svoje rešenje, umesto PayPala koji je na toj pozciji bio poslednjih 15 godina.

Stručnjaci kažu da će najavaljeni prelazak na Aydenovo rešenje za digitalna plaćanja potrajati bar do 2020. godine, kada ističe važeći ugovor eBaya i PayPala.

Pretpostavlja se da će kupcima i posle 2020. godine PayPal biti ponuđen kao mogući način plaćanja, ali da će njegova uloga biti sporedna.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous WizzAir povećava broj letova na linijama Tuzla-Beč i Tuzla-Berlin
Next Šta se sve može kupiti sa prosečnom platom u Srbiji?

You might also like

Kompanije

Aleksandar Vučić: Pomoć Magni ako zaposle 2.500 ljudi

Premijer je poručio da je Vlada spremna da finansijski pomogne kompaniji “Magna seating” u Odžacima, ako bude podigla broj zaposlenih do 2.500.

Društvo

Kako da zatvorite račun u banci i ne dospete na “crnu listu” Kreditnog biroa

Na kritike da građani dospevaju na “crnu listu” neplatiša Kreditnog biroa zbog dugova od nekoliko dinara, iz Udruženja banaka odgovaraju – liste docnji prave kompjuterski sistemi.

Transport

Alitalia pred bankrotom

Radnici kompanije Alitalia odbacili su sporazum o restrukturiranju koji su ponudile uprava kompanije i sindikati radi spasavanja ove avio-kompanije.