Deutsche Bank: Ne preporučujemo investicije u kriptovalute

Deutsche Bank: Ne preporučujemo investicije u kriptovalute

Investitori u bitcoin trebaju uvek imati na umu probleme kao što su visoka volatilnost, moguće manipulacije cenama, gubitak podataka ili krađe podataka.

To je poručio Markus Mueller, globalni šef Deutsche Asset Managementa. Mueller je rekao u intervjuu za agenciju Bloomberg da Deutsche Bank trenutno ne savetuje ulaganje u kriptovalute.

“Mi to ne preporučujemo. To je samo za investitore koji spekulativno ulažu. Postoji realan rizik od potpunog gubitka”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, nedavni rast cena digitalnih valuta odražava puno mašte, koja se rukovodi trenutnom situacijom na tržištu.

Da bi kriptovalute bile ustanovljene kao klasa neke vrste imovine, potrebna je veća regulativa, sigurnost i transparentnost, smatra Mueller.

“Važna pitanja kao što su odgovornost i dokumentacija su nejasna. Još uvek smo na samom početku u tom području”, zaključuje Mueller.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Turska Tai group investira 35 miliona evra u Kraljevo
Next Prva službena obveznica "Pojas i put" na Šangajskoj berzi

You might also like

Najvažnije vesti

Objavljena lista poreskih dužnika među beogradskim preduzećima

Beogradska preduzeća su krajem prošle godine ukupno dugovala na ime poreza na imovinu, lokalne komunalne takse i naknade za korišćenje gradjevinskog zemljišta 14 milijardi dinara, a najveći dužnik od firmi

Agrobiznis

Radnicima PKB-a otpremnine od 450 evra po godini staža

Javni poziv za privatizaciju PKB-a mogao bi da bude raspisan do 15. avgusta, a radnicima tog preduzeća se nude otpremnine od 450 evra po godini staža, piše “Politika”.

Berza

Wall Street: Daw Jones opet beleži pad

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones oslabio peti dan zaredom jer su ulagači oprezni uoči inauguracije novog američkog predsednika Donalda Trumpa.