Objavljena lista poreskih dužnika među beogradskim preduzećima

Objavljena lista poreskih dužnika među beogradskim preduzećima

Beogradska preduzeća su krajem prošle godine ukupno dugovala na ime poreza na imovinu, lokalne komunalne takse i naknade za korišćenje gradjevinskog zemljišta 14 milijardi dinara, a najveći dužnik od firmi koje rade je Poljoprivredna korporacija “Beograd” čije su neizmirene obaveze oko 650 miliona dinara, objavila je Uprava javnih prihoda grada Beograda.

Drugi najveći poreski dužnik, prema objaljenom spisku od oko 150 preduzeća, je Novinsko izdavačko preduzeće kompanija “Borba” sa dugom od skoro 560 miliona dinara, a treći je centar “Sava” koji na ime javnih prihoda iz nadležnosti lokalnih samouprava duguje oko 559 miliona dinara.

Dug društva sa ograničenom odgovornošću “Arena” (sportska hala) na Novom Beogradu za 2017. godinu iznosi skoro 300 miliona dinara.

Rekorder po dugu od preduzeća koja su u stečaju je fabrika “Ivo Lola Ribar” koja ima neizmirene poreske obaveze od oko 974 miliona dinara. Sledi Industrija mašina i traktora (IMT) sa dugom od 875 miliona dinara, a zatim Prva srpska fabrika šećera “Dimitrije Tucović” čije su neizmirene obaveze 618 miliona dinara.

Galenika koja je prodata prošle godine ima poreski dug prema gradu Beogradu od oko 321 milion dinara.

Kompanija “Progres”, koja se bavi spoljnom i unutrašnjom trgovinom i u reogranizaciji je, duguje oko 275 miliona dinara, Internacional CG u stečaju (Geneks) oko 480 miliona, Industrija motora Rakovica 264 miliona, preduzeće Trudbenik gradnja u stečaju 242 miliona, a Jugoslovenska izvozna i kreditna banka u stečaju 226 miliona dinara.

Preduzeće “Mostogradnja” u reorganizaciji duguje 169 miliona dinara, javno preduzeće Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda 164 miliona, akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost “Politika” 141 miliona, a Verano motors u stečaju 131 milion dinara.

Vaterpolo klub “Partizan” nije izmirio poreske obaveze prema gradu Beogradu u iznosu od 30 miliona dinara, fudbalski klub “Crvena zvezda” duguje 37 miliona, a Sportski centar na Novom Beogradu 35 miliona dinara.

Na spisak dužnika dospeo je i Zavod za izgradnju grada Beograda sa dugom od 35 miliona dinara.

Poreske obaveze redovno ne izmiruje ni Crveni krst Srbije koji je dužan oko 56 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Lauda otkupio Fly Niki
Next Spremne lokacije za izgradnju stanova od 500 evra po kvadratu

You might also like

Industrija

Mecafor ulaže 4 miliona evra u proizvodnju u Kikindi

Francuska kompanija Mecafor je u aprilu ove godine simboličnim polaganjem kamena temeljca za izgradnju fabrike započela i realizaciju najavljenih 4 miliona evra investicija u Kikindi.

Berza

Istanbulska berza razmišlja o povećanju vlasničkog udela u Sarajevskoj berzi

“Razmišljamo o povećanju našeg vlasničkog udela u Sarajevskoj berzi”, rekao je Serkan Karabacak, predsednik Odeljenja za revizije i nadzor Istanbulske berze tokom 8. Sarajevo Business Foruma.

Berza

Saudijska Arabija i Rusija povećale proizvodnju nafte u februaru

Iako Rusija i Saudijska Arabija snažno podržavaju mogući dogovor zemalja izvoznica nafte o zamrzavanju proizvodnje, obe zemlje su tokom februara povećale dnevnu proizvodnju za više od 10.000 barela.