BDI Index na najnižem nivou u četiri meseca

BDI Index na najnižem nivou u četiri meseca

Baltic Dry Index potonuo je na najniži nivo u četiri meseca, a vozarine su se spustile najniže od avgusta prošle godine.

Ovaj je indeks danas izgubio 3,4 posto i pao na 1.221 bod, najniže od 5. septembra prošle godine. Capesize index srušen je 9,9 posto, na 2.1010 bodova, najniže od 10. avgusta 2017.

Za današnji su pad “krivi” analitičari Jeffriesa koji procenjuju da je potražnja za rasutim teretom pod pritiskom pada u idućim mesecima zbog nadolazećeg praznika kineske nove godine. Ipak, dodali su i da će ubrzani globalni ekonomski rast u kombinaciji s manje novogradnji iz brodogradilišta rezultirati boljim zaradama brodara u 2018. godini.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Dušan Vujović: Moguć i veći rast BDP-a od 3,5 odsto
Next Dropbox najavljuje IPO

You might also like

Svetske berze

Kineske akcije pale od januara za 20 odsto

Zabrinutosti zbog trgovinskih napetosti s Amerikom i mogućeg usporavanja ekonomije rezultirale su padom kineskih akcija u “medveđe tržište”.

Svetske berze

Wall Street: Dow Jones i S&P 500 postigli nove rekorde

Na Wall Streetu su i u sredu, treći dan zaredom, Dow Jones i S&P 500 indeks dostigli nove najviše nivoe u istoriji, dok se Nasdaq indeks našao pod pritiskom pada

Berza

Kurs dinara bez većih oscilacija, NBS i danas intervenisala na deviznom tržištu

Vrednost dinara prema evru je neznatno promenjena u odnosu na danas i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,6738 dinara za evro.