Petrol: Prva tri kvartala završena sa 3,3 mlrd EUR prihoda

Petrol: Prva tri kvartala završena sa 3,3 mlrd EUR prihoda

Ljubljanski Petrol u prvih je devet meseci ove godine ostvario 3,3 milijarde EUR prihoda, 23% više nego u istom razdoblju prošle godine, uz dobit od 60,3 miliona EUR, što je povećanje od pet posto, objavila je u petak po prihodu najveća slovenska kompanija.

Petrolova EBITDA na nivou grupe iznosila je 122,5 miliona EUR i povećana je za 11% na godišnjem nivou.

Iz osnovne delatnosti, prodaje naftnih derivata, Petrol je ostvario 63% dobiti, 20% prodajom komercijalne robe u trgovinama na svojim stanicama, a ostalo uglavnom prodajom drugih energenata kao što su plin i električna energija.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Letonski airBaltic razmatra obnavljanje letova za Beograd
Next EIB će u Srbiji finansirati nove projekte vredne 500 miliona evra

You might also like

Tema dana

Država prodaje Hidrotehniku

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za učešće u postupku prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Hidrotehnika-hidroenergetika.

Kompanije

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Investiciona kompanija Blackstone zatvorila je finansijsku konstrukciju za 7,8 milijardi evra “težak” fond koji će se koncentrisati na komercijalne nekretnine u Evropi, saznaje Reuters od upućenog izvora.

Berza

Deutsche Bank: Ne preporučujemo investicije u kriptovalute

Investitori u bitcoin trebaju uvek imati na umu probleme kao što su visoka volatilnost, moguće manipulacije cenama, gubitak podataka ili krađe podataka.