Slovenija očekuje odlaganje privatizacije NLB-a do 2020.

Slovenija očekuje odlaganje privatizacije NLB-a do 2020.

Slovenija se nada da će Evropska komisija odobriti odlaganja privatizacije najveće državne banke u zemlji, NLB-a, sve do kraja 2020. godine, navode izvori bliski slovenačkim vlastima.

Slovenija se obavezala da proda 50% akcija ove banke tokom 2017. i dodatnih 25% naredne godine, u sklopu dobijanja dozvole za spasavanje ove posrnule banke budžetskim sredstvima.

Međutim, slovenačka vlada je prošlog meseca obustavila postupak inicijalne ponude 50% akcija banke, navodeći kao razlog nisku preporučenu cenu, koja vrednuje NLB između 1,1 i 1,4 milijarde EUR.

Izvori Reuters-a kažu da NLB, koji poseduje banke i u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu, neće moći da sprovodi preuzimanja dok je u državnim rukama, kao što je to bio slučaj i u poslednje četiri godine, otkada je primio državnu pomoć.

Razgovori slovenačkih državnih organa i EK o pitanju privatizacije NLB-a biće održani krajem meseca.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Evropske berze: Oprez na berzi nakon jučerašnjeg velikog skoka
Next Christine Lagarde: Moguća još jedna globalna finansijska kriza

You might also like

Kompanije

Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Marokom

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, potpisala je u petak Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maroka sa Mohamedom Saidom, ministrom turizma, vazdušnog saobraćaja, rukotvorina

Banke i finansije

“Dina” će moći da se koristi u 160 zemalja sveta

Od dva miliona do sada izdatih “dina” kartica u Srbiji, oko 50.000 kartica mogu da se koriste u inostranstvu, na bankomatima i prodajnim mestima “Discover”, “Diners Club International” i “Pulse”

Najvažnije vesti

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.