Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

Drugi po veličini akcionar Energoprojekt holdinga (ENHL), preduzeće Napred, podneo je Narodnoj banci Srbije (NBS) zahtev za izdavanje saglasnosti za sticanje vlasništva u preduzeću Energoprojekt garant (ENGR), čiji je većinski vlasnik Energoprojekt holding, potvrđeno je juče „Politici” u centralnoj banci.

Napred razvoj sa povezanim licima podneo je zahtev NBS-u za izdavanje navedene saglasnosti. Postupak odlučivanja o zahtevu je u toku, u skladu sa odredbama Zakona o osiguranju i njegovih podzakonskih akata, kažu u NBS-u.

Oni podsećaju da je odredbama Zakona o osiguranju predviđeno da svako ko želi da stekne posredno ili neposredno učešće u društvu za osiguranje, koje podrazumeva i mogućnost efektivnog uticaja na upravljanje, mora da obezbedi prethodnu saglasnost NBS-a.

Podsetimo, Komisija za hartije od vrednosti naložila je Napredu da uputi ponudu za preuzimanje za Energoprojekt holding, ali i zavisna preduzeća EP Garant i EP Entel (EPEN) s obzirom da je posredno prešao prag od 25% vlasništva.

Izvor: GdeInvestirati/Politika, Wisebroker
Previous Burberry: Prodaja porasla 4 odsto
Next Evropske berze: Oprez na berzi nakon jučerašnjeg velikog skoka

You might also like

Kompanije

Atlantic Grupa podigla očekivanja profitabilnosti za ovu godinu

Zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu regije u Rusiji te strogoj kontroli troškova i rizika, Atlantic Grupa u utorak je podigla svoja očekivanja profitabilnosti za 2017. godinu te sada očekuje dobit

Berza

Svetske berze: Cene akcija porasle u prvoj nedelji nove godine

Cene akcija na svetskim berzama su porasle u prvoj nedelji 2017. godine, a najviše na Wall Street-u, koji je u zamahu još od pobede Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima

Najvažnije vesti

Norveška – prvo bezgotovinsko društvo u svetu

Iako je delovalo da će to biti Švedska, Norveška je, praktično, prvo bezgotovinsko društvo u svetu.