Burberry: Prodaja porasla 4 odsto

Burberry: Prodaja porasla 4 odsto

Britanski brend luksuznih proizvoda, Burberry, objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal 2018, koji je pokazao uzlazni trend poslovanja na azijskom tržištu.

Prihodi od prodaje postojećih maloprodajnih objekata, ne računajući novootvorene, porasli su 4% na godišnjem nivou, uglavnom potpomognuti prodajom u Kini, kao i jačanjem na domaćem tržištu.

U ovom tromesečju ostvarena je dobit od 478 miliona GBP, odnosno 612,7 miliona USD, u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Očekivanja prilagođenog profita za celu godinu su ostala nepromenjena, dok je procena negativnog uticaja kursnih razlika smanjena na 25 miliona GBP, sa prethodno predviđenih 30 miliona GBP.

Ukupan prihod od veleprodaje u prvoj polovini fiskalne 2018. bi trebalo da bude na istom nivou kao i prethodne. U prethodnom kvartalu otkupljene su sopstvene akcije u visini od 50 miliona GBP, dok se za celu 2018. planira ulaganje za ovu namenu od 300 miliona GBP.

U toku jučerašnjeg trgovanja, akcije Burberry-ja beležile su rast od 5,8%, da bi trgovanje okončale u plusu od 3,2% na 16,3 GBP.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Royal Bank of Scotland pristala da plati SAD-u novčanu kaznu
Next Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

You might also like

Najvažnije vesti

Međunarodno priznanje: Air Serbia proglašena za lidera na tržištu avio-kompanija

Air Transport World (ATW), globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta, proglasio je srpskog nacionalnog avio prevoznika “Air Serbia” za lidera na tržištu avio-kompanija (Airline Market Leader) za

Kompanije

Netflix: Raste broj pretplatnika, akcije porasle za više od 10 odsto

Netflix je danas saopštio da se broj njihovih pretplatnika povećao više nego što je to bilo očekivano, a da prelazi 100 miliona pretplatnika širom sveta.

IT

Redit će uskoro biti vredan 1,7 mlrd. dolara

Prema pisanju Bloomberga, popularni američki online forum Reddit – u potrazi je za svežim kapitalom koji bi mu mogao dati valuaciju od čak 1,7 milijardi dolara.