Atlantic Grupa prodala fabrike u Nemačkoj i Hrvatskoj belgijskom Aminolabsu

Atlantic Grupa prodala fabrike u Nemačkoj i Hrvatskoj belgijskom Aminolabsu

Atlantic Grupa saopštila je danas da prodaje proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz segmenta sportske i aktivne ishrane belgijskoj kompaniji Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower.

“U svrhu daljeg restrukturiranja i pojednostavljivanja poslovanja segmenta sportske i aktivne ishrane, te fokusa na sopstvene brendove, Atlantic Grupa je odlučila da proda fabrike u Nemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) i sa njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj kompaniji Aminolabs Group”, navedeno je u saopštenju.

Vrednost transakcije iznosi oko 27 mil EUR, od čega isplata od 20,3 mil EUR sledi po potpisivanju ugovora, dok će ostatak biti isplaćen kroz naredne dve godine. Završetak transakcije očekuje se u poslednjem kvartalu ove godine, dodaje se u saopštenju.

Atlantic Grupa u pogonu u Novoj Gradiški ostaje manjinski partner, a strateški brandovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu i ostaju 100% u vlasništvu Atlantic Grupe, navedeno je.

Aminolabs Group je specijalista za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepta u području dodataka ishrani, te je dobavljač mnogobrojnim uglednim međunarodnim kompanijama koje se bave zdravom hranom. Kompanija ima sedište u Hasseltu u Belgiji, i dva savremena proizvodna pogona koji imaju GMP (Good Manufacturing Practice) certifikat, smeštena u Hasseltu i Zottegemu. Aminolabs posluje u 36 zemalja širom sveta, a kupci su joj mnogi ugledni brendovi, online trgovine, maloprodajni i farmaceutski lanci, navedeno je u saopštenju Atlantic-a.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Dun & Bradstreet: U Srbiji porastao uvoz za 15,3 odsto
Next Koliki je iznos penzije potreban za dobijanje keš kredita?

You might also like

IT

EU: Facebook pravio malverzacije prilikom kupovine WhatsApp-a

Zbog davanja nepouzdanih informacija prilikom traženja odobrenja za 19 milijardi dolara vredno preuzimanje WhatsApp-a, kompanija Facebook je naišla na niz optužbi od strane Evropske unije.

Tema dana

Samit biznis lidera u Beogradu o digitalnoj transformaciji

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, čija je glavna tema digitalna transformacija, biće održan 1. i 2. oktobra u Beogradu, a otvoriće ga predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kompanije

AMS osiguranje daje popust od 30 odsto na zaključenje putne polise online

Zaključivanjem polise putnog osiguranja online AMS Osiguranje građanima odobrava popust od 30 odsto.