MAT: Štrajk u Fiatu smanjuje izvoz Srbije

MAT: Štrajk u Fiatu smanjuje izvoz Srbije

Najveći problem u ovom trenutku u ekonomiji Srbije je štrajk u kragujevačkoj fabrici Fiat Chrysler automobili Srbija, jer zbog zaustavljene proizvodnje opada ukupan izvoz Srbije, rekao je ekonomista Stojan Stamenković.

On je na predstavljanju najnovijeg broja Makroekonomske analize i trendovi (MAT) u Privrednoj komori Srbije rekao da oblast proizvodnje motornih vozila i prikolica, gde spada i proizvodnja automobila, i dalje ima najveći izvoz iz Srbije, ali se doprinos te grane ukupnom izvozu smanjuje zbog štrajka u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.

U ovom trenutku ne može da se izračuna šteta od obustavljanja proizvodnje u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu, jer se ne zna koliko će trajati štrajk, rekao je Stamenković.

Ako se, prema njegovim rečima, “obistine spekulacije da će ta kompanija otići iz Srbije, to bi mogao biti veći problem za ekonomsku politiku od restrukturiranja javnih preduzeća”.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Južnokorejci ne kupuju američka vozila
Next Katar poručuje: Imamo dovoljno novca da izdržimo sve

You might also like

Kompanije

Skupština AIK banke odobrila prinudan otkup akcija

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana u petak, 25. marta, usvojila je tačku dnevnog reda koja se odnosi na prinudan otkup akcija od manjinskih akcionara.

Najvažnije vesti

Sertić: Tender za Galeniku za nekoliko dana

Objavljivanje tendera za Galeniku može da se očekuje za nekoliko dana, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić i dodao da je cilj da ova farmaceutska kompanija dobije strateškog partnera.

Kompanije

East Capital prodao udeo u Halkbanku

Švedski investicioni fond East Capital prodao je protekle sedmice kompletnu poziciju u beogradskom Halkbanku kada je ova hartija bila ubedljivo najprometnija akcija na Beogradskoj berzi.