Rusija produžila sankcije Crnoj Gori do kraja 2018.

Rusija produžila sankcije Crnoj Gori do kraja 2018.

Rusija će produžiti sankcije Crnoj Gori do kraja 2018, saopšteno je iz tamošnje Vlade.

Vlada je time postupila po dekretu predsednika Vladimira Putina. Putin je 30. juna potpisao dekret kojim se produžuju sankcije do 31. decembra 2018, nedelju dana nakon što su lideri EU doneli odluku da produže sankcije Rusiji do januara 2018.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su rekli tada “Vijestima” da će Crna Gora slediti odluku EU.

Crna Gora se na leto 2014. priključila sankcijama EU protiv Rusije, koja je nedugo zatim uzvratila embargom na poljoprivredne proizvode.

“Ovim merama se nameravaju da prošire posebne ekonomske mere odmazde određenim zemljama, uzimajući u obzir stepen njihove uključenosti u režim antiruskih sankcija”, saopštila je Vlada Rusije.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Moody's: Srbija okrenuta izvozu, Hrvatska privreda jača
Next Airbus potpisao najveći ugovor

You might also like

Geopolitika

Sirija: Bitka za Raku – u igri mnogo veći ulog

U borbama za oslobađanje sirijskog grada Rake, “prestolnice” Islamske države učestvuju: vladine snage, snage sirijske opozicije, Kurdi, Amerikanci, Rusi i Iranci.

Geopolitika

Sirija: Uspostavljeni koridori za civile i borce koji žele napustiti Alepo

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu objavio je da će vlada njegove zemlje i Sirije danas započeti “humanitarnu operaciju velikog obima” u Alepu da bi se pomoglo građanima koji su “postali

Geopolitika

Rusija i Ukrajina gomilaju trupe na granicama Krima

Rusija je poslednjih dana poslala nove, moderno opremljene trupe na granicu Ukrajine i Krima, izjavio je danas portparol ukrajinskih pograničnih službi, Oleg Slobodijan.