Akcije Tesle i tehnički u fazi korekcije nakon novog pada od 5 odsto

Akcije Tesle i tehnički u fazi korekcije nakon novog pada od 5 odsto

Nakon što su krajem juna akcije Tesle zabeležile istorijski maksimum, u međuvremenu su izgubile na vrednosti više od 20%, usled zabrinutosti investitora oko rezultata prodaje, pojačane konkurencije i bezbednosti njegovih vozila.

Akcije Tesle pale su na jučerašnjem trgovanju 5,6% na 308,8 USD, dok su na nedeljnom nivou izgubile na vrednosti 14,6%.

U proteklih nekoliko dana veliki broj investicionih kompanija kao što su Goldman Sachs, Bernstein, KeyBanc Capital i Cowen izrazili su razočaranje rezultatima prodaje kompanije u drugom kvartalu.

Tesla je saopštio da je u periodu april-jun prodao oko 22.000 vozila, u odnosu na očekivanja tržišta od 24.200. Kao razlog smanjene prodaje, iz kompanije su naveli prekide u proizvodnji usled neredovne isporuke baterija.

Pritisak na prodaju Teslinih akcija donela je i pojačana aktivnost konkurencije (poput Volvoa i BMW-a), ali i pokretanje pitanja bezbednosti njegovih modela koje je kompanija označila kao najbezbednije u istoriji.

Nakon skorašnje korekcije u vrednosti, tržišna kapitalizacija Tesle je pala na 50,7 milijardi USD, te se GM ponovo vratio na prvo mesto u američkoj auto industriji prema tržišnoj vrednosti.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Dobit Samsunga skočila 70 odsto, na rekordne nivoe
Next Baza nelegalnih objekata dostupna na sajtu Ministarstva

You might also like

Najvažnije vesti

EPS traži poskupljenje struje za 2 odsto od 1. oktobra

Elektroprivreda Srbije je, nakon analize sa ekspertskim timom Svetske banke, a u skladu sa planom finansijske konsolidacije, uputila zahtev Agenciji za energetiku Srbije za poskupljenje električne energije u iznosu od

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla: Raspisan tender za radove na Terminalu 2

Aerodrom Nikola Tesla raspisao je tender za radove na uređenju dela Terminala 2 kako bi se obezbedio prostor za postavljanje kioska za samostalnu registraciju putnika na let.

Prehrambena industrija

Tri ponuđača zainteresovana za kupovinu Hellenic-ovih šećerana u Srbiji

Grčka kompanija Hellenic Sugar Industry saopštila je juče da je okončan postupak prikupljanja ponuda u procesu prodaje njenih podružnica u Srbji.