Sberbank je na vrhu liste magazina The Banker

Sberbank je na vrhu liste magazina The Banker

Sberbank je prema rangiranju magazina The Banker preuzela prvo mesto među ruskim bankama, koje posluju na teritoriji Centralne i Istočne Evrope, a na listi Top 25 ruskih banaka u Centralnoj i Istočnoj Evropi.  

The Banker je vodeći međunarodni magazin koji izveštava o poslovanju banaka. Lista „Top 1.000 World Banks“ izrađuje se na godišnjem nivou i uključuje hiljadu najvećih banaka u svetu, a na osnovu osnovnog kapitala. Osnovni kapital Sberbanke se povećao za 47% u protekloj godini. Sberbank se na ovoj listi popela 15 pozicija u odnosu na prošlu godinu i sada zauzima 36. mesto.

Ruske banke zajedno sa brazilskim i indijskim bankama znatno su poboljšale svoje pozicije na listi u odnosu na prethodnu godinu. Prema podacima magazina The Bankar, ukupni profit ruskih banaka povećao se više od 4,5 puta (za 369%) na 14,6 milijardi dolara u 2016. godini.

Izvor: GdeInvestirati/Capital
Previous LeEco u vrlo rizičnoj finansijskoj situaciji
Next Zaustavljen rast kursa dolara nakon objave zapisnika sa sednice Fed-a

You might also like

Kompanije

Vodafone se zbog Brexita povlači iz Velike Britanije

Nakon prošlonedeljne odluke da Velika Britanija napusti Evropsku uniju, velika telekomunikacijska kompanija Vodafone sa još nekoliko kompanija upozorile su da bi svoje sedište mogle da presele van ostrva.

Najvažnije vesti

NBS upozorava: Plaćenje preko interneta na tuđe ime je protivzakonito

Narodna banka Srbije poslala je dopis bankama da obaveste klijente da plaćanje bilo kojih računa preko interneta koji su na tuđe ime nije više dozvoljeno.

Svetske berze

Snap: Rezultati loši, akcije padaju

Snap, kompanija u čijem je vlasništvu popularni servis Snapchat, ove nedelje je objavila svoj prvi tromesečni izveštaj poslovanja otkako su akcije na berzi, i rezultati ukazuju na neto gubitak u