Agrokor dobija kredit od 480 miliona evra

Agrokor dobija kredit od 480 miliona evra

Iz Agrokora je potvrđeno da bi u sredu uveče na račun trebalo da legne kredit od 480 miliona evra.

Osim Zagrebačke banke i Knighthead fonda koji su već ranije pristali na kreditiranje, u novom kreditu za Agrokor učestvuje ukupno dvadesetak hrvatskih, ruskih, američkih i evropskih banaka.

Tako je na primer iz ruske VTB banke potvrđeno da učestvuje u kreditiranju, dok Sberbank još uvek razmišlja hoće li, javlja RTL.

S obzirom na to da je u oba slučaja reč o bankama koje su u državnom vlasništvu, očito je da se iz postupanja samo jedne od njih ne može iščitavati ruska državna politika bilo prema Agrokoru, bilo prema Hrvatskoj.

VTB ranije nije otkrio koliko bi bio njegov doprinos u kreditu od 400 miliona EUR, ali su poručili da ne nameravaju prodati svoja potraživanja prema Agrokoru što ih razlikuje od Sberbanke, čiji su čelni ljudi u nekoliko navrata izjavljivali da postoji mogućnost da prodaju svoja potraživanja u Agrokoru.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Azijske berze pale, dolar stabilan
Next MMF smanjio prognozu budžetskog deficita na 1,1% BDP-a

You might also like

Kompanije

Dobit kompanije Softbank pala za 98 odsto

Japanska tehnološka kompanija Softbank grupa objavila je pad dobiti od 98 posto u periodu april-jun, zbog gubitaka proisteklih od ulaganja u kinesku Alibabu.

Kompanije

Siemens ima rešenje za punjenje električnih autobusa

Siemens je postao prvi dobavljač u svetu sa infrastrukturom za punjenje električnih autobusa koja osigurava interoperabilnost za vozila različitih proizvođača.

Agrobiznis

Najbogatiji Slovenci prodali kompaniju kako bi se posvetili proizvodnji hrane

Supružnici Samo i Iza Login otkrili su za Bloomberg da su slovenačku kompaniju Outfit7, poznatu širom sveta po aplikaciji Talking Tom, prodali da bi se mogli baviti svojim stvarnim ciljem