Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Kuvajtska aviokompanija Wataniya Airways najavila je uspostavu letova za Sarajevo 12. i 13. jula.

Osim leta za Sarajevo iz Wataniya Airwaysa su najavili uspostavu letova za glavni grad Gruzije Tbilisi i glavni grad Azerbejdžana Baku.

Karte za sve letove se već mogu rezervirati na njihovoj službenoj internet stranici.

PR Wataniya Airwaysa Lana Al-Rashaid kazala je za agenciju KUNA da će biti uspostavljeno još 10 letova nakon pokrenute administrativne procedure.

Avioprevoznik će prevoziti putnike s jednim od sedam aviona Airbus A320, koji će imati kapacitet za sedenje 12 putnika u biznis i 120 u ekonomskoj klasi.

Bosna i Hercegovina postaje sve popularnija destinacija za turiste iz Kuvajta, Ujedinjenih arapskih Emirata i Katara, navodi Ex-Yu Aviation.

Arapski investitori, prvenstveno iz Kuvajta, grade apartmane i hotele širom Sarajeva i snažno promovišu odredište za porodice srednje klase u potrazi za jeftinijim alternativama zapadnoj Evropi, potičući putovanja s Bliskog Istoka prema Sarajevu, posebno tokom letnih meseci. Budući da BiH nema nacionalnu turističku agenciju, neslužbene procene govore o ukupnom broju arapskih turista u zemlji između 50.000 i 60.000 godišnje, a oko četvrtina kupuje imovinu u BiH. Veruje se da je broj posetilaca sa Bliskog istoka porastao 200% samo u 2016. godini.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine
Next BiH: Uvoz kafe skočio za 16 miliona KM

You might also like

Kompanije

Raiffeisen banka godine u Srbiji

Renomirani britanski finansijski magazin „EMEA Finance“ dodelio je Raiffeisen banki nagradu „Najbolja banka u Srbiji“.

Kompanije

Uljara Vital poslovala pozitivno u prvih šest meseci, zaduženost ostaje problem

Uljara Vital iz Vrbasa pozitivno je poslovala u prvih šest meseci uprkos padu prihoda, pokazuju finansijski izveštaji ove kompanije.

Prehrambena industrija

Milan Prostran: Ne verujem u priču o prodaji “Matijevića” i kupovini PKB-a

Agroekonomski analitičar Milan Prostran ne veruje u priče da će nemački proizvođač mesa Tönnies kupiti Industriju mesa “Matijević”, a da će potom vlasnik te industrije Petar Matijević novac dobijen od tog