Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležio ukupnu realizaciju od oko 42 miliona evra, što je 10% više u odnosu na isti period prošle godine i 8% više od plana.

Najveći rast od proizvodnih preduzeća imali su Metalac bojler (28%) i Metalac inko (11%), dok je Metalac posuđe napravilo izvrsnih 4% rasta u odnosu na inače veoma uspešno polugodište prethodne godine. Jedino je Metalac FAD bio značajno ispod plana, sa padom od oko 6%, navodi se u saopštenju kompanije.

Među domaćim trgovačkim preduzećima, koja su ukupno ostvarila 16,9 miliona evra, najveće učešće sa čak 34% ima Metalac proleter, iza kojeg je Metalac market sa skoro 32% i Metalac home market Novi Sad sa 23%. Trgovačka društva u inostranstvu ostvarila su ukupno 5,7 miliona evra prihoda, od čega skoro 63% učešća ima Metrot, koji je inače zabeležio 44% rasta u odnosu na polugodište 2016.

Značajno povećanje prodaje zabeležio je i Metalac market u Podgorici, a trend rasta (+18%) beleži i zavisno preduzeće u Ukrajini.

Izvor: GdeInvestirati/Metalac, Wisebroker
Previous Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra
Next Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

You might also like

Kompanije

NBS: Smanjena kamatna stopa

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) smanjio je danas referentnu kamatnu stopu na nivo od 3,25 odsto.

Kompanije

Yahoo Japan razmatra skraćivanje radne nedelje na 4 dana

Skoro 22 odsto zaposlenih u Japanu radi prekovremeno, što utiče na njihove privatne živote.

Banke i finansije

Proteklih 15 godina britanske banke platile kazne od 53 milijarde funti

Britanske banke izložene su različitim skandalima, uključujući manipulisanja na valutnim tržištima i referentnim kamatnim stopama, neprimerene prodaje proizvoda osiguranja kredita i složenih proizvoda zaštite povezanih s kamatnim stopama.