Bain i Cinven ponovo će pokušati da preuzmu Stadu

Bain i Cinven ponovo će pokušati da preuzmu Stadu

Nemačka farmaceutska kompanija Stada saopštila je da bi investicioni fondovi Bain Capital i Cinven mogli zatražiti regulatorno odobrenje za novu ponudu za preuzimanje ove kompanije, nakon što je prošle sedmice propala inicijalna ponuda vredna 5,3 milijarde evra.

Nova ponuda bi morala da bude odobrena od nemačkog regulatornog tela, Bafin-a, ali i same kompanije pošto po nemačkim zakonima inače nije dozvoljeno obnavljenje ponude u roku od godinu dana.

Financial Times je saopštio u ponedeljak da bi Bain i Cinven mogli uputiti novu ponudu u roku od 48 sati. Ovi investitori bi mogli da ponude istu cenu od 66 EUR, ali bi mogli i da smanje prag za uspeh ponude na 65% ili još niže.

Na prethodnu ponudu, koja je okončana početkom prošle sedmice, pozitivno su odgovorili investitori koji reprezentuju 65,5% akcija, dok je prag za uspeh bio postavljen na 67,5%.

Iznenađenje u pogledu neuspeha ponude bilo je tim veće jer je ponuđena cena nosila premiju od 49% u odnosu na cenu od 9. decembra kada je po prvi put objavljena namera uprave za pronalaženje strateškog partnera.

Uporedo, stigla je vest da su Stadini rukovodioci, predsednik i finansijski direktor, podneli ostavke neposredno nakon što je objavljena informacija o mogućem obnavljanju ponude.

Akcije Stade na jučerašnjem trgovanju oporavile su se dodatnih 2,2% na 63,9 EUR.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Evropske berze nastavljaju dvodnevni pad
Next Zakon o GMO zamrzao članstvo Srbije u STO

You might also like

Banke i finansije

Royal Bank of Scotland pristala da plati SAD-u novčanu kaznu

Royal Bank of Scotland će platiti 5,5 milijardi dolara američkom regulatoru zbog učestvovanja u hipotekarnoj krizi.

Kompanije

Saša Vlaisavljević: Sedište menadžmenta i operative Aerodroma u Sava Centru

Beogradski aerodrom Nikola Tesla ponudio je gradu Beogradu učešće u Sava centru u manjinskom iznosu od 49 odsto. Izgradili bi hotel, šoping centar i druge komercijalne sadržaje.

Svetske berze

Goldman Sachs razmatra mogućnost trgovine bitcoinima

Američka investiciona banka Goldman Sachs razmatra mogućnost formiranja odeljenja za trgovanje bitcoinima kako bi udovoljili potražnji klijenata, tvrdi upućeni izvor.