Nezaposlenost u evrozoni najniža od 2009. godine

Nezaposlenost u evrozoni najniža od 2009. godine

Nezaposlenost u evrozoni je u maju ostala stabilna, jer se održao zamajac zapošljavanja usled jačanja ekonomskog oporavka u Evropi, pokazali zvanični podaci.

Stopa nezaposlenosti u 19-članoj evrozoni se u maju zadržala na 9,3 odsto, na najnižem nivou od marta 2009. godine, prema podacima evopske službe za statistiku Evrostata, prenosi agencija France presse.

Broj nezaposlenih se u maju kretao oko 15 miliona, saopštio je Evrostat.

Najmanja nezaposlenost je ponovo zabeležena u Nemačkoj od 3,9 odsto, dok je u Francuskoj porasla na 9,6 odsto.

Grčka je i dalje zemlja s najvećom stopom nezaposlenosti u evrozoni od 22,5 odsto, a za njom sledi Španija sa stopom od 17,7 odsto.

U Italiji je stopa nezaposlenosti porasla na 11,3 odsto u maju sa prethodnih 11,2 odsto.

Tokom najgoreg perioda dužničke krize u evrozoni, stopa nezaposlenosti je u aprilu 2013. godine dostigla 12,1 odsto, kada je 19,3 miliona ljudi tražilo posao.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Planinka i zvanično napušta berzansko tržište
Next Venecuela: Novo povećanje minimalca za 50 odsto

You might also like

Politika

Izbeglička kriza: Povećan broj zahteva za azil u Srbiji

Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Schodder izjavio je danas u Adaševcima da je poslednjih nedelja povećan broj izbeglica koji su izrazili nameru da zatraže azil u Srbiji.

Društvo

NSZ: Na evidenciji 622.000 nezaposlenih

Na evidenciji je trenutno 622.000 nezaposlenih u Srbiji, rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović.

Društvo

Saveti uz koje ćete zavoleti svoj posao

Odlazak na posao ne mora više biti najgora noćna mora ako mislite pozitivno, budete realni, sredite sto, pevate i svaki dan izdvojite deset minuta za sebe.