Kromberg & Schubert će zapošljavati 4.000 radnika u Kruševcu?

Kromberg & Schubert će zapošljavati 4.000 radnika u Kruševcu?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj Vlade Srbije da se u Kruševcu u nemačkoj kompaniji Kromberg & Schubert, najvećem proizvođaču komponenti za autoindustriju, zaposli 4.000 radnika.

Investicija nemačke kompanije u Kruševcu vredna je skoro 29 miliona EUR, a Vlada Srbije je projekat podržala sa 9,5 miliona EUR podsticajnih sredstava, dok je grad ustupio 6,2 hektara zemljišta.

Kako je objasnio Vučić, ova fabrika bi do kraja godine trebalo bi da zaposli 300 ljudi, do marta 2018. godine 600, a u narednih pet godina 2.500, dok je cilj Vlade Srbije da broj zaposlenih poraste i na 4.000.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Vijetnam: BDP uzleteo 6,2 odsto u drugom kvartalu
Next Gorivo u Egiptu poskupelo 55 odsto

You might also like

Kompanije

AIK Banka nudi subvencionisane kredite za poljoprivrednike

AIK Banka i ove godine nastavlja sa kreditiranjem poljoprivrednih gazdinstava putem subvencionisanih kredita od strane Ministarstva poljoprivrede, po kamatnim stopama od 1-3%, u zavisnosti od vrste klijenta, odnosno podnosioca zahteva.

Kompanije

Kompanija Amazon otvorila prvu prodavnicu bez redova i kasi

Čuvena kompanija za online kupovinu nedavno je predstavila “pametnu” prodavnicu Amazon Go.

Prehrambena industrija

Mid Europa postaje 100-odstotni vlasnik Bambija

Nakon što je nedavno skupština akcionara usvojila odluku o prinudnom otkupu akcija, većinski vlasnik Bambija, Mid Europa, sprovešće ovu odluku u roku od tri dana, saopštio je u petak Centralni