Radnici Fiata iz Kragujevca nastavljaju štrajk

Radnici Fiata iz Kragujevca nastavljaju štrajk

Oko 2.000 radnika iz proizvodnje iz dve smene u “Fiat Chrysler automobili Srbija” u Kragujevcu je treći dan u štrajku jer traže od poslodavca povećanje zarade, reorganizaciju, isplatu bonusa efikasnosti za 2016. godinu i pokriće troškova prevoza kada se radi van standardnog radnog vremena.

“Radnici koji štrajkuju na svojim radnim mestima u proizvodnim celinama odlučni su da istraju do ispunjenja zahteva”, rekao je Beti predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici Zoran Marković.

On je naveo da se poslodavac od početka štrajka nije oglasio povodom zahteva radnika, niti je pozvao sindikat na pregovore.

“Inspekcija rada je 26. juna naložila poslodavcu i sindikatu da nastave pregovore kako bi se sporazumno našlo rešenje za nastali spor. Poslodavac nije postupio po tom rešenju”, rekao je Marković.

U Savezu samostalnih sindikata Kragujevca su juče saopštili da je za ispunjenje glavnog zahteva radnika da se poveća bruto iznos osnovice zarade sa 38.000 na 45.000 dovoljno 0,5 odsto profita koji FCA ostvaruje u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Skupština NIS-a odobrila raspodelu 25 odsto dobiti u dividende
Next Evro najjači u poslednjih 14 meseci

You might also like

Kompanije

Amazon planira otvaranje 100.000 radnih mesta u SAD-u

Internet gigant Amazon, specijalizovan za prodaju otvoriće u narednih 18 meseci 100.000 novih radnih mesta u SAD-u, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kompanije

Spajaju se britanska kompanija Vodafone i Idea Cellular iz Indije

Britanski Vodafone objavio je danas da pregovara o spajanju svoje indijske filijale s rivalom Idea Cellularom.

Kompanije

Air Serbia: Uvode se letovi i za Kanadu

Prvi sledeći interkontinentalni let za koji se priprema “Air Serbia” će biti uspostavljen sa Kanadom, saznaju “Novosti” u Vladi Srbije.