Imlek ulaže u Nišku mlekaru 1,5 miliona evra

Imlek ulaže u Nišku mlekaru 1,5 miliona evra

Kompanija Imlek saopštila je da je za ulaganje u razvoj Niške mlekare izdvojila više od milion i po evra.

Cilj je, kako je saopšteno iz te mlekare, održanje liderske pozicije na jugu zemlje, pre svega kvalitetom i kroz stalna ulaganja u proizvodnju i razvoj niškog brenda “Vedro”.

Kako se navodi, 500.000 evra uložena su u rekonstrukciju pogona i instaliranje nove punilice za UHT mleko kapaciteta 6.000 litara po satu, kojom će se proizvodni proces obavljati bezbednije i značajno brže.

Preostalih milion evra Imlek je namenio proširenju kapaciteta koji će doprineti poboljšanju proizvodnje i distribucije proizvoda Niške mlekare, a početak izgradnje novih objekata očekuje se u narednom periodu.

Nakon pridruživanja Niške mlekare Imlekovom sistemu, nastavljeno je sa proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda pod imenom “Vedro” čiji je kvalitet usklađen sa postojećim kriterijumima i standardima kompanije.

Kako se navodi u saopštenju, planirane su i nove investicije u energetiku i usavršavanje celokupne infrastrukture najveće mlekare na jugu Srbije što će doprineti širenju poslovanja i učvršćivanju liderske pozicije.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Veliki hakerski napad u Evropi: Virus koristi rupu u Windowsima i traži 300 dolara
Next Otkup merkatilne pšenice po ceni od 18 dinara po kilogramu

You might also like

Telekomunikacije

Vodafone zabeležio neto gubitak od 5,10 milijardi evra

Pogođen visokim porezom u Luksemburgu, troškovima restrukturiranja i nepovoljnim valutnim kretanjima, britanska telekomunikaciona kompanija Vodafone zabeležila je prošle godine u neto gubitak.

Kompanije

Comcast odustao od preuzimanja Foxa

Comcast je odustao od preuzimanja 21st Century Foxa.

Društvo

Greške se dešavaju: Uber od vozača uzeo 50 miliona dolara

Kompanija Uber je u protekle dve i po godine zbog banalne računovodstvene greške od taksista u New Yorku uzela blizu 50 miliona dolara, javlja Anadolu Agency (AA).