Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mesta u Indiju

Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mesta u Indiju

Royal Bank of Scotland (RBS) ukinuće 443 radnih mesta u Velikoj Britaniji povezanih s korporativnim kreditiranjem u sklopu preseljenja velikog broja poslova banke u Indiju, preneli su britanski mediji.

Banka u državnom vlasništvu ovih je dana objavila da seli radna mesta povezana s kreditiranjem malih preduzeća u sklopu nastavljenih rezova troškova poslovanja. Iz kompanije, u čijem su vlasništvu RBS i banka NatWest, dodaju da će radnici u Britaniji i dalje raditi s klijentima i odlučivati kod odobravanja kredita, prenosi dalje britanski BBC.

Iz sindikata Unite poručuju da će takvim potezom na gubitku biti britanski radnici i poreskii obveznici.

“Preseljenjem tih poslova u Indiju, RBS će te poslove puno jeftinije dobijati na račun radnih mesta i života u Britaniji”, kazao je portparol sindikata.

Klijenti banke među malim preduzetnicima takođe će biti uznemireni tom odlukom, kazao je predsednik udruženja malih kompanija Mike Cherry.

“Mnoge male kompanije -klijente RBS-a prilično će zabrinuti zamisao da se lokalno stručno osoblje pošalje kući i da će im poslove banka izmestiti u pozivne centre na drugi kraj sveta”, kazao je Cherry.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Warren Buffett "lobira" za izraelske državne obveznice
Next Wall Street: Indeksi pod pritiskom tehnološkog i zdravstvenog sektora

You might also like

Industrija

Energoprojekt: Prihod u 2016. pao za 8,5 odsto

Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding, objavila je konsolidovane finansijske izveštaje za prošlu godinu koji pokazuju pad realizacije i rast krajnjeg rezultata.

Telekomunikacije

Telekom Srbija smanjuje dividendu

Nadzorni odbor državne telekomunikacione kompanije, Telekom Srbija, sazvao je redovnu skupštini akcionara za 28. jun, dok je kao dan akcionara utvrđen 18. jun tekuće godine.

Društvo

Struja za domaćinstva poskupljuje 3,8 odsto

Struja za domaćinstva poskupeće od 1. oktobra za 3,8 odsto, najavio je u sredu ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.