Aerodrom Nikola Tesla: Profit u prvih pet meseci porastao 6 odsto

Aerodrom Nikola Tesla: Profit u prvih pet meseci porastao 6 odsto

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih pet meseci 2017. godine ostvario ukupan prihod od 3,53 milijarde dinara, što je 9% više u odnosu na isti period 2016. godine.

Kako se navodi, u prvih pet meseci ove godine ostvarena je bruto dobit od 1,32 milijarde dinara odnosno 11 odsto je viša u poređenju sa istim periodom 2016. godine. Poslovni prihodi su veći za 10 odsto. U tom periodu neto dobit je dostigla 1,07 milijardi dinara, što je 6 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine.

Porastao je i broj putnika za 9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Usluge Aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika, a prevezeno je skoro 8.000 tona robe i pošte, što je povećanje od 15 odsto. U junu očekujemo više od 500.000 putnika što je porast od čak 10 odsto . To će biti prvi jun do sada tokom kojeg će Aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Branislav Nedimović: Šansa za poljoprivredu je izvoz u Kinu i Iran
Next Ana Brnabić: Prioriteti nove vlade digitalizacija i smanjenje birokratije

You might also like

Najvažnije vesti

SAP preuzeo srpski Callidus Software

Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju Callidus Software i tako pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je direktor SAP servisa za Jugoistočnu Evropu Dušan Radošević.

Kompanije

Nokia potpisala ugovor vredan 1,46 milijardi evra

Finski gigant Nokia ugovorila je posao vredan 1,36 milijardi evra sa kineskom kompanijom China Mobile o kreiranju “mreže u oblaku” za kineskog operatera.

Kompanije

Agrokorova preduzeća se zadužila sa dodatnih 48 miliona evra

Četiri kompanije iz sastava koncerna Agrokor dobile su 48,3 miliona evra kredita od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za pripremu izvoza, navodi se saopštenju o ugovaranju kredita i