Počeli zvanični razgovori MMF-a sa delegacijom Srbije

Počeli zvanični razgovori MMF-a sa delegacijom Srbije

Jučerašnjim sastankom, održanim u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Misija MMF-a, koju predvodi James Roof, boravi u Beogradu od 22. juna do 5. jula povodom sedmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Republike Srbije. Istovremeno, biće obavljene i konsultacije po članu IV Statuta MMF-a s našom zemljom.

U okviru sedmog razmatranja aktuelnog stendbaj aranžmana, biće sagledana realizacija obaveza dogovorenih ekonomskim programom, ostvareni rezultati fiskalne politike, kao i mere ekonomske politike koje će biti sprovedene u narednom periodu. Posebna pažnja u razgovorima biće posvećena sprovođenju sveobuhvatnih strukturnih reformi koje treba da doprinesu daljem otvaranju novih radnih mesta i postizanju održivih i visokih stopa privrednog rasta.

Izvor: GdeInvestirati/NBS
Previous Prosečna neto zarada u Srbiji u maju smanjena na 47.136 dinara
Next Prinos na 53-nedeljne zapise pao na 0,55 odsto

You might also like

Politika

Vlada Uzbekistana potvrdila smrt predsednika Islama Karimova

Nakon oprečnih informacija o navodnoj smrti predsednika Uzbekistana Islama Karimova, vlada te zemlje potvrdila je da je predsednik preminuo u 78. godini.

Politika

Ivica Dačić: Kako se Skoplje bude ponašalo Srbiji, tako ćemo i mi prema njima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom reakcija Makedonije posle njegove ocene o priznavanju imena te države, da će se zvanični Beograd ponašati na isti način kako se

Društvo

Parlamentarni izbori: Proglašeno 18 lista, tri da otklone nedostatke

Republička izborna komisija (RIK) je za predstojeće parlamentarne izbore proglasila 18 izbornih lista, a trima listama je naložila da u roku od 48 sati otklone nedostatke kako bi mogle da