Misija MMF u Beogradu: Povećanje plata i penzija nije tema

Misija MMF u Beogradu: Povećanje plata i penzija nije tema

Šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda James Roof izjavio je da povećanje plata i penzija sada nije tema i da će se o tome razgovarati tokom naredne posete.

“Povećanje plata i penzija nije sada tema, već ćemo o tome razgovarati prilikomsledeće posete, kada budemo razgovarali o budžetu za narednu godinu”, rekao je Roof pred početak sastanaka u Narodnoj banci Srbije.

Roof je istakao da srpska ekonomija raste, ali i da taj rast mora da bude brži.

“Radimo na tome kako taj rast da ubrzamo i kako da bude koristan za sve građane”, rekao je Roof.

On je rekao da će detalji razgovora sa srpskim vlastima biti saopšteni na konferenciji za novinare na kraju posete.

Plenarnim sastankom, održanim danas u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Misija MMF-a, koju predvodi Roof, boravi u Beogradu od 22. juna do 5. jula, povodom sedmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije, a biće obavljene i konsultacije po članu IV Statuta MMF-a.

U okviru sedmog razmatranja aktuelnog stendbaj aranžmana, biće sagledana realizacija obaveza dogovorenih ekonomskim programom, ostvareni rezultati fiskalne politike, kao i mere ekonomske politike koje će biti sprovedene u narednom periodu.

Posebna pažnja u razgovorima biće posvećena sprovođenju sveobuhvatnih strukturnih reformi koje treba da doprinesu daljem otvaranju novih radnih mesta i postizanju održivih i visokih stopa privrednog rasta.

Prethodna, šesta revizija aranžmana odobrena je u decembru prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Ruski milijarder kupio najveći britanski lanac zdrave hrane Holland & Barrett
Next Galenika Fitofarmacija odobrila dividendu od 86 dinara po akciji

You might also like

Tema dana

Britanski poslodavci pesimistični u pogledu ekonomske situacije u zemlji

Poverenje britanskih poslodavaca u ekonomiju oštro je opalo posle glasanja Britanaca za izlazak iz Evropske unije, što nagoveštava pad potrošnje, investicija i izvoza, pokazuje najnoviji izveštaj kompanije za istraživanje tržišta

Kompanije

Proizvođač oružja Beretta zainteresovana za saradnju sa srpskom industrijom

Italijanska kompanija za proizvodnju oružja i vojne opreme Beretta iskazala je spremnost da učestvuje u zajedničkim projektima s preduzećima iz odbrambene industrije Srbije.

Makroekonomija

Mongolija: Unosni poslovi propadaju jer su u suprotnosti sa budističkom tradicijom

Jedna od tema ovogodišnjeg Ekonomskog foruma u Mongoliji bila je; Kako pomiriti budističku i šamansku tradiciju sa promenama koje donosi tranzicija iz nomadsko-stočarske u industrijsku privredu?