Galenika Fitofarmacija odobrila dividendu od 86 dinara po akciji

Galenika Fitofarmacija odobrila dividendu od 86 dinara po akciji

Zemunski proizvođač pesticide Galenika Fitofarmacija (FITO) održala je redovnu skupštinu akcionara 23. juna na kojoj su donete očekivane odluke, uključujući i raspodelu dobiti.

Akcionarima će ove godine pripasti bruto iznos od 86 dinara po akciji (ukupno 227 miliona dinara, racio isplate dividende 26,5%) u odnosu na prošlogodišnjih 80 dinara po akciji. Ovaj iznos daje dividendni prinos hartije od 3,3% na poslednjoj ceni od 2.620 dinara, a dividenda će biti isplaćena do kraja septembra.

Kao dan dividende utvrđen je dan skupštine, 23. jun. Skupština akcionara takođe je odobrila odluku da se neizvršnim direktorima društva kao nagradaisplati iznos od 30 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Misija MMF u Beogradu: Povećanje plata i penzija nije tema
Next Glencore povećao ponudu za rudnik uglja Rio Tinta u Australiji

You might also like

Kompanije

“Royal Bank of Scotland” gasi 40 odsto IT radnih mesta

Finansijska grupacija “Royal Bank of Scotland” obavestila je zaposlene o ukidanju još 40 odsto IT radnih mesta u filijali banke u Londonu do 2020. godine, saopštila jw britanska sindikalna organizacija

Kompanije

Alibaba: Sumnjivi podaci o prodaji

Nakon objave da su u jednom danu imali 278 miliona porudžbina, američka regulatorna komisija je posumnjala u istinitost podataka kompanije Alibaba.

Energetika i naftna industrija

Kakva sudbina čeka Petrohemiju?

HIP Petrohemija iz Pančeva čeka restruktuiranje ili stečaj. Zbog pozitivnog poslovanja i razumevanja ključnih poverilaca, sindikalci se nadaju dobrom rešenju.