Foxconn ulaže sedam milijardi dolara u fabriku u SAD-u

Foxconn ulaže sedam milijardi dolara u fabriku u SAD-u

Najveći svetski proizvođač televizijskih ekrana, tajvanski Foxconn, planira da pokrene fabriku u SAD-u.

Tajvanska kompanija Foxconn planira da investira više od deset milijardi dolara u izgradnju fabrike za proizvodnju ekrana u SAD-u, a narednog meseca doneće odluku o njenoj lokaciji, saopšteno je iz te kompanije.

“U julu ćemo doneti odluku”, rekao je generalni direktor kompanije Terry Guo.

Dodao je da će navedeni iznos biti investiran u periodu od pet godina, javlja agencija Reuters.

“Foxconn trenutno razmišlja o Wisconsinu, Ohiju, Michiganu, Pennsylvaniji i Severnoj Karolini kao o mogućim lokacijama”, rekao je Guo novinarima nakon godišnje sednice akcionara.

Foxconn, najveći svetski proizvođač elektronike i vodeći dobavljač američkog Applea, već izvesno vreme razmatra ulaganja u SAD.

Generalni direktor nedavno je rekao da očekuje da će biti potrošeno nešto preko sedam milijardi dolara za izgradnju fabrike u SAD-u, koja nema industriju proizvodnje panela, ali je drugo najveće tržište na svetu za televizore.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Marko Čadež još četiri godine na čelu Privredne komore Srbije
Next Dinar ruši sve granice, u ponedeljak 121,6114 dinara za evro

You might also like

Kompanije

Facebook: Messenger koristi više od milijardu korisnika

Američka društvena mreža Facebook je saopštila danas da je broj korisnika njene aplikacije za dopisivanje Messenger premašio milijardu.

Kompanije

Huawei objavio finansijski izveštaj za 2016. godinu

Kompanija Huawei objavila je revidiran finansijski izveštaj za 2016. godinu, u kojem se navodi su sve njene poslovne grupacije (Carrier, Enterprise i Consumer) ostvarile stabilan rast prihoda u poređenju sa

Kompanije

Početna cena Galenike – 1 evro

Zainteresovanim kupcima Galenika će biti ponuđena po početnoj ceni od jednog evra, ali će budući vlasnik morati da plati još 25 miliona evra na ime postojećih bankarskih dugova kompanije.