Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska vlada će prestati sa izdavanjem novih licenci za eksploataciju nafte i gasa u kontinentalnoj Francuskoj i na svojim teritorijama u inostranstvu, izjavio je danas francuski ministar za zaštitu životne sredine Nicolas Hulot.

“Neće biti novih licenci za eksploataciju ugljovodonika, a zakon ćemo usvojiti ove jeseni”, rekao je Nicolas Hulot za BFM TV, a prenosi agencija France presse.

Francuski predsednik Emmanuel Macron je tokom predizborne kampanje u februaru rekao da se protivi eksploataciji gasa i uljnih škriljaca u kontinentalnoj Francuskoj, i čak je naveo da bi želeo da se eksploatacija nafte i gasa obustavi i na teritorijama Francuske u inostranstvu, naročito u Francuskoj Gvajani na severoistočnoj obali Južne Amerike.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kuće u Banatu već od 2.000 evra, u okolini Pirota i za 1.000 evra
Next Ekonomija evrozone u drugom kvartalu porasla najsnažnije u šest godina

You might also like

IT

Isporuka tablet uređaja u velikom padu

Isporuke tablet uređaja zabeležile su pad sedmi uzastopni kvartal, utvrđeno je u novom istraživanju kompanije IDC u kojem su obuhvaćeni standardni tablet uređaji, kao i 2-u-1 uređaji s odvojivom tastaturom.

Kompanije

BiH: Mikropreduzeća čine skoro 75 odsto firmi

U BiH je zaključno sa prvim polugodištem prošle godine bilo 35.700 firmi, od kojih 74,7 odsto spada u mikropreduzeća, 18,1 odsto je malih preduzeća, dok su 6,1 srednja, a samo

Kompanije

Sporazum o smanjenju proizvodnje nafte produžen do kraja 2018.

Ministri članica OPEC dogovorili su se da važenje sporazuma o smanjenju obima proizvodnje nafte bude produženo do kraja 2018. godine, rekao je ministar za naftu i plin Omana Muhamed Hamad