Aleksandar Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom

Aleksandar Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali da to ne sme i neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i uzdržavanje od uvodjenja sankcija.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Rogozin sastali su se u Beogradu a srpski predsednik mu je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom njegove inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio njega da prenese pozdrave i čestitke.

“To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Rusije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit”, naveo je predsednik Vučić i dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena.

“Razgovor se odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju. Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dodje u veoma kratkom roku. On je predložio i saradnju u vazduhoplovnoj industriji”, dodaje se.

Vučić je Rogozinu zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u medjunarodnim organizacijama.

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Vučić danas na bilateralnim susretima sa svetskim zvaničnicima
Next Branislav Nedimović: Cenu pšenice formira tržište

You might also like

Društvo

Srpska dijaspora prošle godine poslala 2,7 milijardi evra

Iz Narodne banke Srbije (NBS) rečeno je da je od dijaspore u 2016. u Srbiju stiglo 2,7 milijardi evra, što je oko osam odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Najvažnije vesti

Kakva poskupljenja očekuju Srbiju 1. januara 2017. godine?

Od januara sledeće godine građane Srbije očekuje još jedan talas poskupljenja. Vozači, konzumenti alkoholnih pića i cigareta biće najviše pogođeni ovim poskupljenjem.

Društvo

U Crnoj Gori 48 milionera

U Crnoj Gori ima 48 milionera, a najbogatiji među njima na računu ima 38,5 miliona evra, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore (CBCG).