Prodate obveznice vredne 47,4 milona evra

Prodate obveznice vredne 47,4 milona evra

Na aukciji trogodišnjih državnih obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima, održanoj 21. juna 2017. godine, ponuđeni obim emisije iznosio je 75 miliona evra, ukupan obim tražnje 47,5 miliona evra , a realizovano je 47.378 komada državnih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 47,4 miliona evra.

Državne obveznice su prodate po stopi prinosa od 1,87% na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 23. juna 2020. godine.

Datum dospeća kupona (2% godišnje) je 23. jun. Isplata kupona vršiće se godišnje do datuma dospeća.

Stopa prinosa, po kojoj su prodate jučerašnje hartije od vrednosti, niža je za 0,02 procentna poena u odnosu na emisiju hartija od vrednosti iste ročnosti emitovanih 22. marta 2017. godine, prenosi Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Siniša Mali: Izgradnja metroa bi mogla da počne 2020. godine
Next Philip Morris odobrio isplatu celokupne dobiti kroz dividende

You might also like

Makroekonomija

Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

Poslovna aktivnost u evrozoni je u januaru bila stabilna, pošto su se snažne perspektive i rast zapošljavanja suprotstavili političkoj neizvesnosti.

Makroekonomija

NBS zadržala referentnu kamatu na postojećih 4,25 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na postojećem nivou od 4,25 odsto, saopštila je centralna banka.

Najvažnije vesti

Kina troši na infastrukturu više nego SAD i Evropa zajedno

Kina posmatra svet iz malo šire perspektive, a osim toga što najviše na svetu ulaže u svoju infastrukturu, ona ulaže i u infrastrukturu drugih zemalja sa kojima ostvaruje dugoročne interese.