George Clooney prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

George Clooney prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

Holivudska zvezda George Clooney prodao je Diageu kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač po ceni od milijardu američkih dolara.

“Da ste nas pitali pre nekoliko godina imamo li kompaniju vrednu milijardu dolara, mislim da ne bismo potvrdno odgovorili”, rekao je Cloney, a prenose američki mediji.

“To odražava poverenje Diagea u našu kompaniju i našeg poverenja u Diageo. Međutim mi ne odlazimo. I dalje ostajemo u velikoj meri deo Casamigosa. Počevši s pićem uveče, možda i dva”, rekao je.

Diageo, koji proizvodi i Johnnie Walker, Smirnoff i Guinness, rekao je da je dogovorena cena 700 miliona dolara, s dodatkom 300 miliona koji će biti isplaćeni tokom deset godina u zavisnosti od prodaje.

Clooney je osnovao Casamigos, ili “kuću prijatelja” 2013. godine s prijateljem Randeom Gerberom, suprugom modela Cyndy Crawford, čija je kuća za odmor pored Clooneyeve kuće u Meksiku te s poslovnim čovekom Mikeom Meldmanom.

Nakon toga to je postao “najbrže rastući super-premijum tekila brand u SAD”, navodi Diageo.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Brexit štetan za poslovno okruženje
Next Moody’s: Kreditni rejting Crne Gore ograničen rastućim dugom

You might also like

Kompanije

EPS otpušta 3.600 radnika u naredne tri godine

U okviru programa optimizacije broja zaposlednih, iz EPS-a će, u naredne tri godine, otići još oko3.600 zaposlenih, pišu “Večernje novosti”.

Kompanije

Apple preuzeo Lattice Data, akvizacija vredna 200 miliona dolara

Kompanija Apple je ove nedelje izvršila još jednu akviziciju.

Prehrambena industrija

Kinezi zainteresovani za srpsku hranu

Tokom jučerašnjeg dana delegacija kineskih stručnjaka obilazila je proizvodne pogone širom naše zemlje. Danas se potpisuje memorandum kojim se priprema izvoz naših artikala.