Kinezi otvaraju farbiku električnih automobila u Srbiji

Kinezi otvaraju farbiku električnih automobila u Srbiji

Ambasador Kine u Srbiji Li Manchang rekao je da uskoro u Srbiju dolazi jedna kineska kompanija koja želi da otvori farbiku električnih automobila.

On je u Pančevu, gde se nalazi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na primopredaji kineske donacije Vojsci Srbije, u vrednosti od oko 900.000 evra, govorio o najavi dolaska tri velike kineske kompanije u našu zemlju.

Kako je rekao, prva koja bi trebalo da dođe jeste kompanija za proizvodnju guma, koja je ujedno i četvrta po veličini u svijetu.

“Direktor te kompanije dolazi 22. juna iz Frankfurta u Beograd, tačno u ponoć”, rekao je Li.

Druga kompanija, kako je rekao, dolazi iz provincije Huna.

“Direktor te kompanije već je bio u Beogradu, i on drži obećanja. Radi se inače o kompaniji koja u toj provinciji ima rudnik zlata i zainteresovana je za RTB Bor”, kaže on.

“Treća kompanija želi da dođe u Srbiju i sa srpskim partnerom otvori zajedničku kompaniju koja bi pravila električne automobile koji bi se prodavali u celom svetu”, kaže Li.

Vučić je na to odgovorio da bi to za Srbiju bila bajka.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Beogradska berza: Rastu akcije ENHL, indeksi u crvenom
Next Hrvatska: Ukupni krediti stanovništvu dostigli skoro 118 mlrd kuna

You might also like

IT

Posle Amazona i akcije Alphabeta prešle 1.000 dolara

Akcije Alphabeta, koji je vlasnik Google-a, premašile su vrednost od 1.000 dolara, nedelju dana nakon što je i Amazon prešao taj prag. 

Industrija

Povećana proizvodnja u smederevskoj železari, od januara posao za još par stotina radnika

U smederevskoj železari rade obe visoke peći i zbog veće proizvodnje treba da se zaposli još nekoliko stotina radnika u proizvodnim pogonima, rekli su danas predstavnici sindikata železare dodajući da

IT

Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 5,38 milijardi američkih dolara, 52 posto više nego godinu pre, dok je dobit gotovo utrostručena, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja.