Donald Trump lično duguje više od 315 miliona dolara

Donald Trump lično duguje više od 315 miliona dolara

Američki predsednik Donald Trump imao je do polovine juna 2017. najmanje 315,6 miliona dolara ličnih dugova prema američkim, nemačkim i drugim kreditorima. 

U izveštaju se navodi da je Trump imao oko 20 miliona dolara prihoda od novog vašingtonskog hotela otvorenog u blizini Bele kuće u septembru prošle godine, a prihodi od luksuznog odmarališta “Mar-a-Lago” na Floridi u kojem je ugostio strane lidere, porasli su, prenosi Index.hr.

Prihod od Mar-a-Laga u kojem je udvostručio iznos članarine na 200.000 dolara nakon što je pobedio na predsedničkim izborima porastao je 25 odsto na 37,25 miliona dolara.

Kako se navodi, najveći deo njegovih prihoda čini 115,9 miliona dolara od golferskog odmarališta u Miamiju.

Trump je prijavio dohodak od najmanje 594 miliona dolara za 2016. i početak 2017. godine, kao i imovinu od najmanje 1,4 milijarde dolara.

Izveštaj je pokazao da ima najmanje 130 miliona dolara dugova prema Deutsche Bank Trust Company America, podružnici nemačke Deutsche bank AG.

On je prijavio dug prema Deutsche bank koji premašuje 50 miliona dolara za gradnju hotela u zgradi u kojoj je bilo sedište američke pošte u Vašingtonu, a prijavio je i dugove od najmanje 110 miliona dolara korporaciji Lader Kapital koja se bavi kreditiranjem.

Trump je ranije odbio da objavi svoje poreske prijave, koje bi jasnije prikazale njegovo bogatstvo i poslovne interese.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Dolar oslabio uprkos povećanju kamata Feda
Next Jack Ma: Alibaba će biti peta svetska sila

You might also like

Geopolitika

SAD zvanično označile Severnu Koreju pretnjom po globalni finansijski sistem

Sjedinjene države su u sredu napravile još jedan korak u nameri da izoluju Severnu Koreju od svetskog finansijskog sistema zvanično je označivši “globalnim koncernom za pranje novca” i pretnjom za

Društvo

Srbija: Do 50 odsto jeftinija oštećena bela tehnika s garancijom

U ponudi specijalizovanih radnji za oštećenu belu tehniku često takva roba nađu kupca i pre nego što su “pošteno” uneseni u magacin, a građani se interesuju za takvu robu, jer

Društvo

Više od pet miliona Italijana živi u siromaštvu

Više od 5 miliona ljudi u Italiji živi u potpunom siromaštvu, što je najveći nivo otkad je 2005. prvi put izvršeno to merenje, pokazali su u utorak službeni podaci.