Austrija i Nemačka oštro kritikovale nove sankcije Rusiji

Austrija i Nemačka oštro kritikovale nove sankcije Rusiji

Nemačka i Austrija su oštro kritikovale najnovije američke sankcije Rusiji jer bi one mogle da utiču na evropske kompanije uključene u projekte za dopremanje ruskog gasa u Evropu.

Američki Senat je u sredu izglasao nove sankcije za ključne sektore ruske ekonomije i pojedince zbog navodnog mešanja u američku predsedničku kampanju i „agresije“ u Ukrajini i Siriji.

Austrijski kancelar Christian Kern i nemački ministar spoljnih poslova Sigmar Gabriel izjavili su da „ne mogu prihvatiti pretnju nelegalnih i ekstrateritorijalnih sankcija protiv evropskih kompanija“.

Oni su optužili SAD da pokušavaju da pomognu američkim dobavljačima prirodnog gasa na račun evropskih konkurenata.

„Evropsko snabdevanje energentima je pitanje za Evropu a ne za SAD“, rekli su Kern i Gabriel.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Srpskoj porodici je mesečno potrebno 61.370 dinara
Next Wall Street: Indeksi pod pritiskom pada tehnološkog sektora

You might also like

Geopolitika

Netanijahu: Izrael nikad neće vratiti Golansku visoravan Siriji

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je danas izjavio da njegova zemlja nikad neće odustati od Golanske visoravni i da će ovaj uz sirijsku granicu strateški važan plato “zauvek” ostati u rukama

Geopolitika

Sirija: Kurdi se nadaju, ali ne veruju u ostvarenje svih želja

Učestvujući u borbama za Manbij, strateški važan grad na severu Sirije, Kurdi se nadaju da će im to pomoći da objedine svoje tri provincije u jednu celovitu teritoriju.

Geopolitika

Sastanak Trampa i Netanjahua: Izrael da se “na kratko uzdrži od naselja”

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je u sredu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da obuzda izgradnju naselja, ali i izbegao da pruži eksplicitnu podršku rešenju izraelsko-plaestinskog sukoba koje predviđa postojanje dve