EU spremna za pregovore o Brexitu

EU spremna za pregovore o Brexitu

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je Evropska unija spremna da počne pregovore sa Britanijom o njenom izlasku iz EU 19. juna, uprkos prošlonedeljnim parlamentarnim izborima u Britaniji.

“Mi sa evropske strane smo spremni. Videćemo za ostale”, rekla je Merkelova novinarima posle sastanka sa visokim zvaničnicima, poslovnim i sindikalnim liderima u Mezeburgu na istoku zemlje.

Ona nije želela da spekuliše o eventualnoj promeni u planovima Londona da napusti EU istakavši da su Britanci odlučili i da pretpostavlja da će ti pregovori morati da se vode.

Nemački ministar spoljnih poslova Sigmar Gabriel je, poput francuskog predsednika Emmanuela Macrona juče, rekao je da vrata Evrope ostaju otvorena za Britaniju i da od britanskog naroda zavisi da li žele da promene svoje mišljenje o Brexitu.

“Svi imamo interes da ih zadržimo što je bliže moguće Evropskoj uniji”, rekao je +Gabriel.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Hong Kong: Parking mesto prodato za 664 hiljade dolara
Next Građani EU od danas ne plaćaju roaming

You might also like

Geopolitika

Kurdi pokušali da zauzmu bazu na jugoistoku Turske

Turska vojska saopštila je da je ubila 35 ekstremista iz Kurdistanske radničke partije koji su rano jutros pokušali da zauzmu bazu u jugoistočnoj pokrajini Hakari.

Geopolitika

Ukrajina: Slabija podrška Zapada protiv Rusije

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je danas da je Ukrajini sve teže da obezbedi zapadnu podršku za svoju borbu protiv, kako je naveo, ruske agresije i upozorio da se ne

Geopolitika

Forbs: Vašington i Brisel očekivali da Srbi ćute i pristojno pate

Politika Vašingtona prema Balkanu nikada nije imala smisla jer su SAD želele da očuvaju neke nacije u zajedništvu, druge da razdvoje, dok su istovremeno neke slučajeve etničkog čišćenja osuđivali, a