Dinar raste, srednji kurs 122,26 dinara za evro

Dinar raste, srednji kurs 122,26 dinara za evro

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 122,2594 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti jači prema evru za 0,7 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 0,9 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,0 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je juče ojačao za 0,6 procenata na 108,4533 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,9 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 1,5
procenata.

NBS je od početka ove godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu 235 miliona evra i prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najjači kurs dinara prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini bio je 6. juna, 122,2320 dinara za evro, a najniža vrednost je zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Amazon počinje sa prodajom vozila u Evropi
Next MK Fintel Wind počela izgradnju vetroparka kod Vršca

You might also like

Svetske berze

Evropske berze – Intraday: Bankarski sektor i preuzimanja podstakli berze

Na evropskim berzama u ponedeljak su cene akcija znatno porasle, najviše u bankarskom sektoru, a pozitivno na tržište utiču vesti o preuzimanjima.

Svetske berze

John Hardy: Tržišta očekuje interesantna i nestabilna druga polovina godine

Retorika Federalnih rezervi SAD osnažuje američki dolar ali se naziru kritični rizici, piše u komentaru za Gdeinvestirati.com direktor sektora Strategije na deviznom tržištu u Saxo Bank John Hardy.

Svetske berze

Wall Street: Novi rekordi Dow Jones i S&P 500 indeksa

Na Wall Streetu su u utorak Dow Jones i S&P 500 indeksi porasli treći dan zaredom, dostigavši nove najviše nivoe u istoriji, jer su ulagače ohrabrili dobri poslovni rezultati nekoliko kompanija.