Time ukida 300 radnih mesta

Time ukida 300 radnih mesta

Američki medijski div Time ukida 300 radnih mesta, što čini 4 odsto njegove ukupne radne snage i to putem otkaza i dokupa staža, stoji u internom memorandumu koji je Reuters dobio na uvid.

Rezovi su napravljeni s obzirom da ta kompanija sa sedištem u New Yorku, koja izdaje brojne časopise uključujući Time, Sports Illustrated i Fortune, nastoji da smanji troškove te ulaže u rastuća poslovna područja, stoji u memorandumu izvršnog direktora Timea Richa Battiste zaposlenicima.

Time, kao i njegovi konkurenti u izdavačkoj industriji, vode borbu s obzirom da se tiraž štampanih medija smanjuje, a oglašivači prelaze na digitalne platforme.

Time je ranije ove godine promenio izvršnog direktora i izvršio procenu prodaje, nakon što je aktivistički hedge fond Jana Partners LLC u maju objavio da je prodao svoj udeo u kompaniji.

Korporacija Meredith u aprilu je sastavila preliminarnu ponudu za kupovinu Timea, no on nije sadržala očekivanu cenu te transakcija nije realizovana.

Izvor: GdeInvestirati/bankar
Previous IEA : Proizvodnja nafte rašće u 2018. godini snažnije od potražnje
Next Sve više Britanaca postaju nemački državljani

You might also like

IT

Microsoft ponovo deli otkaze

U narednih nekoliko nedelja Microsoft će otpustiti oko 700 radnika.

Kompanije

Air Serbia: Nove ponude u okviru kampanje Srećni petak

Air Serbia je danas nastavila sa ponudom promotivnih cena karata za odabrane destinacije u svojoj globalnoj mreži u okviru promotivne kampanje “Srećni petak”.

Kompanije

Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera

Izraelska start up kompanija Get dobiće ulaganja u iznosu od 300 miliona dolara od strane nemačkog proizvođača automobila Volkswagen.