Nezadrživ rast: Bitcoin blizu 3.000 dolara

Nezadrživ rast: Bitcoin blizu 3.000 dolara

Kriptovaluta bitcoin dostigla je novu najvišu vrednost i opasno se približila vrednosti od 3.000 dolara. 

Samo od početka godine, bitcoin je utrostručio svoju vrednost čemu je pridonela i kampanja masovnog kupovanja te kriptovalute nakon “WannaCry ransomware” napada.

Kako je samo u poslednja dva i po meseca vrednost bitcoina narasla sa 1.000 na 3.000 dolara, berze na kojima je moguće kupiti odnosno prodati kriptovalute našle su se pod dodatnim pritiskom.

Tako su neke berze prekinule trgovanje bitcoinom zbog velikog rasta valuta, dok su druge, kao što je BTC-E morale prekinuti jer su se našle na udaru DDoS napada.

Korisnici koji su u tom trenutku želeli da kupe bitcoin i druge kriptovalute optužili su berze za manipulisanje trgovinom jer su “otvorene samo kad je bitcoin najskuplji”, a kad mu je cena nešto niža “onda su nedostupni”.

Ako se ovakav trend nastavi, bitcoin bi, prema nekim procenama, do kraja godine mogao premašiti vrednost od 10.000 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik.hr
Previous Predsednik Bundestaga u dvodnevnoj poseti Beogradu
Next Wall Street: Indeksi dostigli nove rekorde

You might also like

Berza

Produktna berza: Trgovina primarnih poljoprivrednih proizvoda sa klauzulom „gratis lager“

Ovu nedelju na „Produktnoj berzi“ karakteriše trgovina primarnih poljoprivrednih proizvoda sa klauzulom „gratis lager“ od 30 do 45 dana.

Kompanije

Srbija: Fiat Chrysler automobili najveći izvoznik u 2016. godini

Ministarstvo finansija Srbije je objavilo da je vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci 2016. godine iznosila 3,6 milijarde evra, a najveći izvoznik je i dalje kompanija

Svetske berze

Wall Street: Indeksi zabeležili rekordni skok

Na Wall Streetu su u ponedeljak berzanski indeksi dostigli nove rekordne nivoe, što se najviše zahvaljuje snažnom skoku cena akcija u energetskom i rudarskom sektoru, dok je uspon Facebooka podržao