Dušan Vujović: Plate i penzije čekaju novu vladu

Dušan Vujović: Plate i penzije čekaju novu vladu

Krajem maja suficit u državnoj kasi bio je za 50-60 milijardi ispred plana, odnosno između 400 i 500, a možda i 600 miliona evra ako se gleda na nivou opšte države, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović.

Time se smanjuju potrebe za zaduživanjem, smanjuju se potrebe na mnogim drugim frontovima, ali to još ne znači da se nalazimo u lagodnoj poziciji, rekao je Vujović za Radio televiziju Srbije.

Komentarišući najavljeno povećanje plata i penzija, Vujović je istakao da je više puta govorio da je smisao trogodišnjeg programa bio da dovedemo privredu i stanje javnih finansija u situaciju da plate i penzije mogu trajnije da se povećavaju.

 Mislim da ćemo taj cilj sigurno ostvariti, ali ja bih prepustio da o otme govori nova vlada kad se formira i kada sa Međunarodnim monetarnim fondom počne da razgovara o reviziji programa i eventualnim izmenama, kazao je Vujović, dodavši da misli da je sada preuranjeno govoriti bilo šta na tu temu.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Apple i Dell u trci za Toshibinim biznisom s čipovima
Next Predsednik Bundestaga u dvodnevnoj poseti Beogradu

You might also like

Kompanije

NBS želi da obezbedi sigurnost platnog sistema

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da NBS želi da obezbedi sigurnost platnog sistema u Srbiji tako da se sve transakcije u domaćem platnom prometu na karticama,

Društvo

Prosečna neto plata u Srbiji 47.814 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u martu ove godine iznosila je 47.814 dinara i veća je nego u februaru nominalno za 1,8 odsto, a realno za 1,6 odsto, saopštio je

Makroekonomija

Indeks raspoloženja u evrozoni na najvišem nivou od 2011. godine

Ekonomski optimizam u evrozoni porastao je krajem prošle godine na najviši nivo od 2011. godine, pošto je Evropska centralna banka produžila svoje podsticaje, dok je oporavak pokazao dodatne znake osnaženja.