Bosanac za 7 miliona evra kupio ceo sprat u Porto Budvi

Bosanac za 7 miliona evra kupio ceo sprat u Porto Budvi

Nakon 20-godišnjeg rada u SAD, Bosanac Svemir Vojinović je odlučio da ušteđeni novac uloži u Crnu Goru.

On je za sedam miliona evra kupio ceo sprat u kompleksu Porto Budva, koji gradi “Alart centar – Budva – CG“.

Kako je Pobjedi rekao Vojinović, on je kao izbeglica otišao u SAD i tako otvorio porodičnu transportnu firmu.

“Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, pre svega zbog kreditiranja. Na Zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima”, kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer on i supruga vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthause od 170 kvadrata u Budvi kod iste kompanije, a potom su odlučili da kupe sprat u Porto Budvi.

Foto: LinkedIn

Foto: LinkedIn

 “Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma može da se živi. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uslovima, ali tamo nema turističkih destinacija”, kaže Vojinović i dodaje da poslednje četiri godine redovno dolazi iz SAD i da vidi mnogo pozitivnih promena.

“Usluga je svake godine bolja, a sve je čistije i lepše u Crnoj Gori”, naglašava Vojinović, koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

Ceo sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imaće 20 apartmana sa restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

“Sin mi je rođen u SAD, kćerka je otišla kada je imala pet godina i nisu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna”, kazao je Vojinović.

On bi svakom, kaže, predložio ako je uspeo nešto da uštedi za 10, 20 godina da dođe da uloži ovde jer će biti mnogo mirniji nego na Zapadu.

“Ja i kad isplatim svoju kuću u Americi godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi”, kazao je Svemir Vojinović koji poručuje svima iz dijaspore da su ovde svakako povoljniji uslovi za ulaganje.

On poručuje svim investitorima da ulažu u Crnu Goru, jer su povoljni uslovi za poslovanje.

“Normalno da ima biznis barijera kao i u svakoj državi, ali ljudi koji nisu bili na Zapadu to ne shvataju”, kazao je Vojinović.

Kompanija “Alart centar – Budva – CG“ gradi Porto Budvu, stambeno-poslovni kompleks vredan 80 miliona evra na 100 metara od Starog grada.

Vlasnik Naser Ramaj najavio je završetak gradnje za kraj naredne godine i naglašava da je već prodato 80 odsto stambeno-poslovnog prostora. Kompleks se sastoji od dve etaže garaža, dve etaže tržnog centra (8.000 kvadrata), spa centra (3500 kvadrata) i devet stambenih etaža.

Izvor: GdeInvestirati/Pobjeda
Previous Slovenska centralna banka očekuje rast ekonomije za 3,5 odsto
Next Srbija kargo traži 50 pripravnika

You might also like

Najvažnije vesti

Legalizovano više od 100.000 objekata u Srbiji

Od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata u novembru 2015, doneto je 100.474 rešenja kojima su ozakonjene kuće i stanovi građana podignuti bez građevinske dozvole.

Nekretnine

Stan u Pragu 3.700 evra po metru kvadratnom

U istočnijim delovima EU zaustavljen je pad cena nekretnina, pa stan u centru Praga košta 3.700 evra po metru kvadratnom, dok u Ljubljani ta cena iznosi 3.200 evra.

Rezidencijalne nekretnine

Crna Gora: Prodaja stanova pala, cene iste

Interesovanje za kupovinu i zakup stanova u drugom kvartalu ove godine u Crnoj Gori je značajno opalo, ali nije dovelo do snižavanja cena stanova.