Angela Merkel pozvala na veće investiranje u Africi

Angela Merkel pozvala na veće investiranje u Africi

Nemačka kancelarka Angela Merkel održala je u ponedeljak razgovore s čelnicima afričkih država, te je pozvala svetske ekonomske sile da povećaju investiranje u Africi. 

Merkel je rekla da se svet ne može dobro razvijati “ako svi kontinenti na svetu ne učestvuju u tome”, dodavši da bi međunarodna zajednica trebala održavati “razgovore s Afrikom”, umesto “razgovore o Africi”, izveštava Xinhua.

Kancelarka je u Berlinu ugostila čelnike više afričkih država, uključujući čelnike Egipta, Gane, Obale Slonovače, Malija, Nigera, Ruande, Senegala i Tunisa, kao i zvaničnike Svetske banke, MMF-a i Afričke unije, u cilju da poveća poslovnu saradnju u regionu.

Ovaj dvodnevni samit će se uglavnom fokusirati na povećanje održivih investicija u privatnom sektoru, kao i poboljšanje infrastrukture i adresiranje problema nezaposlenosti.

On će takođe poslužiti kao priprema za predstojeći samit G20 u Hamburgu, gde će jedno od glavnih pitanja biti razvoj Afrike.

Nemačka je obećala investirati više od 300 miliona evra u afričkim zemljama, ali pomoć je namenjena samo onim državama koje su orijentisane ka reformama i koje će se “kretati istim putem kao i Nemačka u borbi protiv korupcije, za transparentnost i implementaciju ljudskih prava”.

Jedan od ciljeva ove finansijske podrške je i smanjenje broja migranata koji pristižu u Nemačku.

Izvor: GdeInvestirati/Fena
Previous Priprema se povećanje kreditnog rejtinga Crne Gore
Next Britanija: Pad potrošnje nakon 4 godine

You might also like

Najvažnije vesti

Joseph Stiglitz: SAD treba da novac zameni digitalnom valutom

Američki nobelovac Joseph Stiglitz izjavio je u Davosu da bi SAD trebalo da se otarase novca i pređu na digitalnu valutu.

IT

Srbija uvodi poreze na sve digitalne servise i usluge iz inostranstva

Krajem prošle godine doneta je odluka da će se u Srbiji PDV naplaćivati i na digitalne proizvode i usluge koje prodaju strana pravna lica domaćim fizičkim licima (b2c).

Makroekonomija

Steenova hronika: Na brzom smo prolazu, ali svi stižemo tačno na vreme

Jasno je da se usporavanje ekonomske aktivnosti u Velikoj Britaniji i Evropi dešavalo i pre iznenađujućeg referenduma, piše glavni ekonomista Saxo banke Steen Jakobsen.