Agrokoru odobren novi kredit od 480 miliona evra

Agrokoru odobren novi kredit od 480 miliona evra

Privremeno veće poverilaca “Agrokora” dalo je saglasnost vanrednoj upravi tog koncerna za potpisivanje ugovora o finansijskom aranžmanu od 480 miliona evra, saopšteno je iz kompanije Agrokor.  

U taj iznos je uključeno i 80 miliona evra kredita koji su “Agrokoru” u aprilu odobrile domaće banke.

U saopštenju je navodi da je za dobavljače posebno predviđeno dodatnih 50 miliona evra potencijalnog robnog kredita sa refinansiranje.

Novi kredit “Agrokoru” obezbediće vlasnici obveznica predvođeni Fondom “Knighthead Capital Management”, a tranšu finansiranja na domaćem tržištu Zagrebačka banka, što prethodno treba da odobri njena uprava.

Vanredni poverenik Ante Ramljak rekao je da je ovo zadnje kreditno zaduženje “Agrokora” pod vanrednom upravom, kojim će biti stvoreni preduslovi potrebni za uspješno restrukturisanje kompanije.

Saglasnost za finansijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih poverilaca i vlasnici obveznica koji su bili danas na sastanku, dok su protiv bili predstavnici neosiguranih poverilaca koje je predstavljala ruska Sberbanka, najveći kreditor “Agrokora”.

Trgovački sud u Zagrebu odbio je predlog Sberbanke za izricanje zabrane kompaniji “Agrokor” i vanrednom povereniku da sklapaju nove ugovore o finansiranju prema “roll-up modelu”, prenose hrvatski mediji.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Pet država bez centa spoljnjeg duga
Next Otvoren centar za inovacije koji jača digitalno društvo

You might also like

Kompanije

Otvoren centar za inovacije koji jača digitalno društvo

Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub je juče svečano otvorio svoja vrata na novoj adresi u ulici Kralja Milana 10, u Beogradu.

Transport

Škodina dobit u prošloj godini veća za 30 odsto

Najveća češka fabrika automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, nagradiće za uspešno poslovanje prošle godine svoje radnike sa ukupno oko 3.400 evra, a prvi deo tih premija u iznosu od 1.700

Telekomunikacije

Mobilni operateri: Srbija bi 2020. mogla dobiti 5G mrežu

Generalni direktori tri najveća srpska mobilna operatera najavljuju da bi 5G mreža za mobilnu telefoniju u Srbiji mogla da zaživi 2020. godine.